Ђокић и социјалисти честитали 8. март

Предсједник Социјалистичке партије Петар Ђокић честитао је свим женама Републике Српске и БиХ 8. март Међународни дан жена уз поруку да жене у сваком погледу и на сваком мјесту, морају да буду поштоване и уважаване свих 365 дана у години.

среда, март 7, 2018 / 21:34

Међународни дан жена само је прилика да се додатно укаже на дугогодишње напоре и достигнућа која су постигнута на остваривању друштвених права жена у свијету и оснажи потпуна равноправност полова у Републици Српској и БиХ.

Неравноправност жена цивилизацијски је неприхватљива јер онемогућава социјалну правду, и спутава у напретку свако друштво које на једнак начин не користи људске потенцијале оба пола.

Принципе родне равноправности нарочито је потребно примијенити у области рада и запошљавања, здравствене заштите, образовања, личног и породичног живота, заштите од свих облика насиља, учешћа у политичком и јавном животу.

Важно је подсјетити да да су се жене кроз историју морале борити и изборити за права која данас имају, а Социјалистичка партија је поносна на чињеницу да су управо жене социјалисти биле те које су на планетарном нивоу покренуле питање равноправности жене и што је то резултирало бољим положајем жене у друштву данас.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *