Бојић напустио клуб СДС, у странци запањени

Борислав Бојић напустио је данас Клуб посланика СДС у Представничком дому Парламента БиХ.

среда, март 7, 2018 / 21:43

Бојић је напустио СДС и Клуб посланика те странке у Представничком дому Парламента БиХ.

Борислав Бојић је ово саопштио у Парламенту Бих и навео да о томе није обавијестио страначко руководство.

Он је недавно, према незваничним сазнањима, изразио незадовољство због односа у странци према њему од стране предсједника СДС Вукоте Говедарице и његових блиских сарадника.

Бојић је изјавио је да је иступио из Клуба посланика СДС-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ и да ће убудуће дјеловати као самостални посланик, јер сматра да се странка удаљила „од идеје СДС“ и да ју је један број људи довео у тешку позицију.

„Не може странка да дјелује само на релацији Маријин Двор – Лукавица, посебно када је ријеч о односу према крајини и крајишким кадровима. То је дуже вријеме присутно у СДС-у и не желим да носим одговорност за СДС. Сматрам да ту одговорност требају да носе они који су СДС довели у ову позицију“, рекао је Бојић у паузи сједнице Представничког дома.

На питање да ли је напустио и чланство у СДС-у, Бојић је одговорио да „чим изађете из Клуба изађете и из странке, али отом-потом“.

„Већ дуже времена моји ставови које сам износио унутар странке врло често нису били коресподентни са ставовима других у странци. У посљедње вријеме то је превршило сваку мјеру“, тврди Бојић.

Предсједник СДС Вукота Говедарица најавио је да ће разговарати са послаником у Представничком дому БиХ Бориславом Бојићем након његове одлуке да напусти странку.

На питање због чега је дан раније тврдио да Бојић остаје у СДС и да је све друго лаж и спиновање, Говедарица каже да је такву изјаву дао управо на основу јучерашњег разговора с Бојићем.

„Био сам увјерен да до тога неће доћи. И данас смо разговарали другим поводом и ништа није наговјештавало да напушта СДС. Свака друга врста мог коментара на ову тему није коректна све док поново не обавим разговор с Бојићем“, каже Говедарица.

Шефица Клуба посланика СДС-а у Представничком дому БиХ Александра Пандуревић тврди да су сви у странци шокирани одлуком посланика Борислава Бојића да напусти СДС и да такву намјеру никада никоме није саопштио.

„За његов потез смо сазнали из медија. Био је план да вечерас заједно са свима нама учествује у прослави Дана жена СДС. Надам се да ће господин Бојић охладити емоције и да ово није његова коначна одлука. Знамо да је имао сукоб са локалним руководством СДС у Приједору, али је чињеница да је странка стајала иза њега“, каже Пандуревићева за „ЕвроБлиц“.3 КОМЕНТАРА

 1. Борислав Бојић је само један од многих који се обогатио и постао неко и нешто захвљујући чланству у СДС-у. Ко је он, по чему је познат, ни по чему. СДС пропада према одавно сачињеном пројекту. Право је извјесна госпођа распустила Народну скупштину и основала неку своју странку. Онда је предсједник развалио СДС и направио своју странку и образ му допушта да та странка буде у СзаП. Онда је бивши амбасадор БиХ у Словенији растурио што се може растурити од СДС. Сад су дали поштеном, младом, али неуком и неискусном херцеговцу да докрајчи СДС и да он једини буде кривац што је странка нестала или у најбољем случају постала безначајна странка. Како је лијепо бити изван било које политичке странке. Владајућа већина у РС докрајчиће што се докрајчити може им како тражи покварени Запад.

  1. Тодоре,

   неће Говедарица докрајчити СДС. Он ће само ући у историју као посљедњи предсједник СДС као парламентарне странке.

   Један чавао у мртвачки сандук је синоћ код Сузане на БН ударила Пандица.

   Лијепо и јасно каже да је СДС имао користи од тога што је Ешдаун смијенио предсједника СДС-а Калинића.

   Па нападе Човића због изборног закона жешће него Бакир.

   Па све жалећи за Бојићем и хвалећи га, изненада се сјети да се Бојић баш жалио што му брат не може добити никакав посао у РС па мора радити у ФБиХ.

   То је толико ниско било да ми се одавно нико тако није згадио.

   Изгледа да је Вукота од дана своје кандидатуре забранио Мехтићу да држи пресове, али ова је гора.

 2. Pandurevićka veleumno ,začudjena izbaci stranačkoj javnosti da je sve oko ostavke Bojića iznenadjujuće,pogotovu što je bilo predvidjeno da Bojić prisustvuje zabavi članstva u povodu Dana žena(sic)!?Imam osjećaj da se Koljević okreće u grobu,a Karadžiću u Hagu želudac „vrišti“ ko li im rukovodi i predstavlja stranku?Bjelodano je jasno da SDS napušta i mali i veliki,a ono momče sa guslama i dalje začudjeno.Očekivati je da i Vaši kolumnisti sa „Frointala“ kažu koju riječ,objasne nam što se dogadja u prvoj stranci srpskog višestranačja?Nije,valjda da samo pozicija slabo vozi,biće da i opozicija ružno kašlje da najbliže nalikuje teškom jevtičaru,kako se to u narodu kaže.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *