СДС хвали Лукача: Добар си, само још отпусти Предрага Ћеранића

Српска демокраска странка захваљује се министру Драгану Лукачу што је поступио и пресјекао спекулације да стране службе тобоже спремају атентат на неког од виђенијих опозиционара, како би кривицу пребациле на Милорада Додика.

четвртак, 8 марта, 2018 / 00:17

Поздрављамо и Лукачев став да је ријеч о "политичким причама" без утемељења јер би у супротном МУП РС већ ухапсио оне који су спремни за такво злодјело.

Међутим, позивамо министра Лукача да се до краја понаша одговорно и да предузме мјере против свог савјетника Предрага Ћеранића који је први пласирао "политичке приче" о убиству опозиционара, у ауторском тексту под називом – "Листу за одстрел" подмећу Српској, Вучић постаје сумњив због "Српског тока” који је пренио и РТРС. У најблажој варијанти, Лукач би требало да се ријеши савјетника који шири неистине, уноси узнемирење у јавност и наноси штету МУП-у РС.

Генералном директору РТРС-а Драшку Милиновићу, пак, поручујемо да би нешто могао научити и од своје шефице Жељке Цвијановић која је овим поводом упозорила да се "мора водити рачуна и о изворима". Недопустиво је да се јавни сервис ослања на таблоидне, анонимне изворе, а не на институције. Очито је Милиновић, у жељи да дискредитује опозицију и помогне партијског шефа, отишао толико далеко да се смучио и својим шефовима јер је почео да им наноси штету, производећи их у потенцијалне егзекуторе неистомишљеника.

Уколико Лукач и Цвијановићева заиста стоје иза својих ријечи, једини начин да покажу одговорност и политичку зрелост јесте да одмах покрену иницијативе за смјене Предрага Ћеранића и Драшка Милиновића. У супротном, показаће да су дио "црног кола Ћеранића и Милиновића", те да су се од свега само вербално, пилатовски оградили само зато што су оцијенили да овакве информације наносе штету и њима.

Српска демократска странка позива премијерку Цвијановић и министра Лукача да спроведу темељиту истрагу поводом информација које пласирају Ћеранић и Милиновић јер је ријеч о врло озбиљним кривичним дјелима угрожавања људских живота и рушења уставног поретка.