Човић се сусрео са велепослаником ИванТСовом

Фронталов одјељак "Латиничење" се пуни забрињавајућом брзином, а уколико узмете саопштење које се из Предсједништва БиХ шаље на "хрватском" језику, видјећете да се Петар Иванцов, уствари презива Ивантсов.

среда, 7 марта, 2018 / 19:27

Дакако, ваљда тако руси транскрибују презиме Иванцов на латинични правопис разумљив за кориснике енглеског језика, али је то очигледно оригинал за цитирање по новоговорном правопису који користе сачинитељи саопштења хрватског члана предсједнитшва:

Предсједатељ Предсједништва БиХ др. Драган Човић састао се с велепослаником Руске Федерације у БиХ Петром Ивантсовим.

Пригодом сусрета разговарано је о билатералним односима двију земаља, те су суговорници истакнули да су односи добри, али да остаје простора за њихово унапређење.

Предсједатељ Предсједништва БиХ др. Човић информирао је велепосланика Ивантсова о тренутачној политичкој ситуацији у земљи, посебно истакнувши недавну предају одговора на Упитник Еуропскога повјеренства.

Такођер се разговарало и о неопходној промјени Изборног закона. Велепосланик Ивантсов је овом пригодом казао како ће Руска Федерација увијек пружити потпору БиХ као држави три државотворна и равноправна народа, те два ентитета.Оставите одговор