Дани(ј)ел Симић

Дани(ј)ел Симић: Зашто је Пејка Медић забранила моје гостовање на БХ радију?

У мајмунаријуму и змијарнику из којих ефбиховски медији захватају своје, монетарним инжењерингом измишљене саговорнике из Српске, пробехутила је мала, али сасвим неважна група Невладинића. О четништву у медију из наслова.

четвртак, јануар 28, 2021 / 18:17

Од паничног сиктања матораца кроз млијечне зубе, које су хипершећерли донације обдариле великим и смрадним рупама у памћењу и ћудоређу, о томе како им Пејка гуши јавни изричај на овом, да простите, заједничком органу државне заједнице Српске и Ефбиха; небитнији је само још прдеж ирачке козе, који су исти ти својевремно проглашавали хемијским наоружањем у рукама Садама Хусеина, те у својим иступима заговарали агресију на суверену земљу, како би јој се допремила ненаручена достава слободе и демократије.

Излапило у пупу хаву.

Све је то толико већ виђено и приглупо, али је истовремено и симптом озбиљнијег обољења, које треба друштвенополитичку терапију таман колико и "мигрантска криза". Искључиво у сврху очувања мира. Физичког, најобичнијег, оног "само да се не пуца" мира.

ФТВ1 и ФТВ2

Срби се у Дејтонској Долини Плача непрестано налазе у медијској атмосфери која се није мијењала од 1990/1992. године. С једне стране имате човјека који вам јавно пријети: – Зубе ћу ти у грло сасути, гњидо једна четничка. Она геноцидна. Сад ће друго полувријеме, само што није. Све ћемо вас у Сави и Дрини подавити. Шта ме гледаш? Хоћеш да те налупамо, ако ми одмах не пољубиш тене?!

Са друге стране, српски представник у заједничким органима узвраћа: – Српска страна у потпуности поштује Дејтонски мировни споразум и залаже се за поштовање уређења БиХ са два ентитета и три конститутивна народа. Својим дјеловањем ћу настојати да не учествујем у развијању ратнохушкачке реторике, већ ћу се бавити свакодневним проблемима свих грађана, без обзира на вјеру и нацију.

И тако деценијама.

То је све, само не одвраћање агресије. Стваран проблем, који ће остати и кад сајбербеговат усмјери свој пасјалук слатког зуба на неку нову госпођицу Медић; јесте његово оружје за масовно оглупљење Срба. Што сам још давно сажео у једначину:

При подјели пите из наше ПДВ тепсије, ми добијемо један комад – а они два. На овом другом пише "заједничке институције".

ФТВ2

Та јавна кућа, која дијели просторије са ФТВ1 и у којој Срба готово нема у процентима запослених, невјероватно је прегледна социолошка макета, шта би у већој размјери остало од Дејтонског мировног споразума и Српске у њему.

Само да је политика Београда и Бање Луке, након поклањања војне и пореске самосталности (коју су предали Чавић и Иванић уз Додикову подршку), наставила да проводи "реформе" које треба да нас уведу у "породицу цивилизованих народа". Сјећате ли се да је након ВРС, на дневном реду био потписан МУП РС?

БХРТ је у сличној "реформи" наметнута корпорација, али као "заједнички" медијски сервис, гдје би се емитовао Дневник један дан уређен у Бањој Луци, а други у Сарајстану.

То је представљано као нормално и функционално, помоћу основношколске комунистичке крилатице "једне седмице ћирилицом, друге седмице латиницом". Као, научили смо ми сви на то раније под диктатором Јосипом Брозом, па ће тако и Високи Представник владати. Као што у СФРЈ ни ТВ Београд није поштовала српско писмо у договореном омјеру, добили смо данас на БХТ "два дана латиницом, један дан ћирилицом".

И то само када се емитује информативни програм! Све друге емисије, образовног, забавног, документарног или комерцијалног садржаја, као и титлови страних остварења, немају ћирилицу ни у траговима. И уређују се, као и све, искључиво са кахве на Башчаршији.

Од шест информативно-техничких центара које има БХРТ, само један се налази на територији еРеСа. Бијељина (многољуднија од Тузле) и Требиње (далеко од Мостара, који је такође мањи од Бијељине) одабир и интерпретацију локалних догађаја добијају из Ефбиха. Исто као Приједор из Бихаћа, а не Бање Луке.

БХТ1, познатији као ФТВ2, не гледа ама баш нико у Републици Српској. Радио се слуша још мање. Посебно је име Белмина Карамехмедовића потпуно непознато. Као и чињеница да је реизабран на још пет година, као генерални директор установе којој Срби не само да никад нијесу директоровали, већ је редовно плаћају и никако не прате.

Шта то учини, куку сестро?

Не зна, ама баш нико, ни за име особе која је то омогућила својим гласом у УО БХРТ, а која живи у Српском Сарајеву. Није то ништа било вијест на слободној територији. Нити је ко, сем мене, игдје прозвао у медијима. Сад је њима то премало.

Па је зато име Пејке Медић, директорице БХ радија, ових дана по упљуваности познато у Калифату. У Српској се на то огласило свега Удружење новинара РС, док на нападе против новинарског особља ван касте Невладинића, БХ новинари – Клуб БЛ праведнички традиционално шути.

А зашто је нападају и развлаче по медијима Тамног вилајета?

Она није, рецимо, са позиције директора куће иницирала, произвела и емитовала документарац о "стећцима", који би показао да су то мрамори са крстовима и ћириличним натписима. Ко се од познатих Муслимана изјашњавао као Србин, а ко као Хрват до седамдесетих година прошлог вијека?

Или да је Стефан Твртко Котромањић крунисан у православном манастиру Милешева као краљ Срба, Босне и Поморја, те да је грб са љиљанима његов. Односно српски.

Кандило крај иконе Богића Богићевића

Дакле, није урадила ништа тако чињенично необориво, а увредљиво. Па да је због тога они нападају, а ми бранимо. У питању није ни емисија о манастирском вину. Чак није нигдје рекла ни да је Добрица Ћосић велики српски писац.

О не. Пејка Медић је људска судбина која, опет и непотребно, доказује да нашој исламизираној браћи заправо не ваља нико.

И то је доказано кроз историју. Од Додика којег су промовисали као социјалистичко-америчког човјека, преко Чавића и Иванића који су им дотад били главни четници, до опет Додика који је сада десничар и Путиновац. Плавшићка, Поплашен, Шаровић, Јелић… Чак је и деда Кузмановић скраћеног мандата изазивао пажњу својим самоуправним равногорством. Ама сви.

Не ваља им данас ни Градски Син Драшко, једнако како им није ваљао ни промотор лажног геноцида у Сребреници Марко Радоја. Камоли Жељка или Пејка, које нијесу у шеријатској винкли. Сви су четнички акрепи и џинни када су на положају, док су у опозицији опет радо виђени гости.

Слалом међу нишанима у Поточарима

Оптужбе су тако кахвендишуће и метанишуће, свиленгајтански компликоване и нејасне, чак и када вам их образлаже сама Пејка. Најбитније за истаћи – учинила је дефанзиван потез. Реаговала кад је неко од њих прећизио, до степена да она сматра како се то не може више трпити. А то је толеранција бола при опекотини трећег степена.

У стварности, противу ње имају само неке слике Радована Караџића са Фејсбука, још с почетка мандата, кад је именована као кадар СДС. Има више од четири године скроловања. Но, ћате и ашчиничари су очигледно неупућени ко је све у чланству те партије. Посебно не могу да схвате како су са тим људима тада у коалицији "на државном нивоу" и наводно заједно живе и дишу исти зрак у "сувереној и недјељивој БиХ".

Они напросто очекују да сви Срби, без изнимке, запослени у овој и свим другим "заједничким" институцијама, свој радни дан почињу извињењем за постојање и најавом свог нестанка. Ако се смјерно и у тишини своје приватности не одричу шире породице у виду српског народа, његових симбола и повијесних тековина као што је Српска, они ће напасти на Пејку чисто да се нешто дешава. И јер јој релативно брзо истиче мандат.

Српска политика не схвата да ми финансирамо и Земаљски музеј и тзв. Оружане снаге БиХ и ко зна колико дуг списак удупланих установа под управом Сарајева. Радимо то идентично као у случају БХРТ. Са једнаким резултатима.

Зашто?

Је ли то све препуштено, да би имали неограничену самовољу у РТРС и Срни?! Камо онда нама да на националном емитеру укинемо латиницу, као што је ФТВ прије деценију укинула ћирилицу?

Хајде да је тако за СНСД, али шта је СДС радио око србофобичних и ратнохушкачких прича на БХРТ четири године? Колико је само људи запослено да производе и емитују садржаје, који су директно против програма свих странака из Српске?

Већина у мањини која се изјашњава као Срби, јесте чета прекобројних и преплаћених људи на сасвим непотребном буџетском потрошачу, који проводе програмску политику СДА и других ефбиховских странака. Њих политика из Бање Луке није пустила низ воду, већ их пушта да је наводе на туђу воденицу.

Пејки зато пружам пуну подршку, јер је исламизираној браћи и ово превише. Нажалост, понављам у срамоти, није то зато што је повукла неки мало озбиљнији потез да схвате како и ми живимо са ове стране непостојеће граничне линије и плаћамо их, већ да ефбиховски сајберспахилук не би помислио како је то што раде нормално и одрживо.

Ако би жељели више, сљедеће је само да опет запуцају бојевом муницијом испред Холидеј ина.

Ефекат особеног тона невладинићке поткултуре

Што се Невладинића с почетка тиче, ријалити креатуре за унутрашње ратнохушкачко слуђивање исламизираног становништва Ефбиха, у Српској треба игнорисати. Ко би логичан и провјетрен у глави примјећивао, или се чак жалио што мене више никако нема на муслиманским медијима као што је БХРТ? Посебно на припадајућем радио емитеру.

То звучи мало превише умишљено. Не само што такве величине поредим са мном, већ јер их дописништво БХТ из БЛ, под управом Владе Шушка, узима за искључиве саговорнике из Српске. Њега овдје помињем као државног службеника, а не као Невладинића.

Зна се да осим пресуђеног лопова, који се и даље лажно представља као моја редакција и медиј, све под уредно плаћеним и ћириличним логотипом Фронтал.РС (Мртво Пувало се зове), никога од невладинићких калифатиста у борби за владавину права не прозивам јавно поименце. Чак ни у спрдњи, јер су сви из истог ринфузног фонда.

Од рођења, односно деценијама небитне особе у својој локалној и широј породичној заједици, парадржавни и медији типа НАТО1 или Џезира се сагињати неће, преко ноћи производе у звијезде свога уммета. До степена да уредници данас већ губе линк са езотеријом, па праве вијести од тога како је овај или онај Невладинић, чућете ви, подијелио тамо нечији безвезе статус на дмрежама. (?!)

Онда их нама, измиловане до паса од локалног медијског башибозлука, тако размажене и настране покушавају испоручити као да се ради о неким личностима, чије мишљење је важно у јавном простору. И ми сад требамо расправљати или бар слушати шта њихове танане душице мори и тишти. Звиждукање кроз рупе од каријеса, истина, даје особит колорит звуку који производе.

Обично се назива смеђи тон.1 КОМЕНТАР

Оставите одговор