Дани(ј)ел Симић

Зашто промовишете Невладиниће?

Сви од мене траже и очекују колумну о изборима у Црној Гори (или Бјелорусији). Баш због тога сам обавезан да подсјетим на лајтмотив Горског вијенца: Не бојим се од вражјега кота, нека га је ка на гори листа, но се бојим од зла домаћега.

среда, 2 септембра, 2020 / 21:24

Одмах да одахнете након клика. Без разлога смо за панику. Неће бити никакве истраге, јер ево откривам све унапријед. Ради се о омажу владики Ради. Петру Другом Петровићу Његошу. Ред је након избора сјетити се Рада. Јер је говорио да је Србин, а то се орвеловско-хакслијевски испушта као лекција у школама, гдје дјецу уче "црногорском језику".

Дакле, не само да не позивам на насиље над тим човјеколиким животним облицима, већ сасвим супротно. Научавам да их се уопште не разматра. Поготово као појединце.

Његош још у оно доба ишао до Петрограда, мој ти

Најбољи начин да се Невладинићима посерем у причу о њима самима, јесте да смарам Његошем. Не само у уводу, већ и у првом поднаслову. Од тога добијају шећер и пушачку ногу.

Него, шта је код вас, њихових фанова, проблем с њима? У њиховој очигледној наручености, нетачности, медиокритетству, предвидљивости, малициозности, покварености, смрдљивости, глупости?

Можда у говору мржње, двоструким аршинима или намјерно лажним вијестима које напухавају? Нервирају вас њихови позиви на рат и понављање жеље за протјеривањем или истребљењем српског народа? Називање Републике Српске "геноцидном творевином" и чинодејствовање 88 апела да се "укине"?

Само Србин Србина Сјебава?

Шта је, пошто су вам замјерке сасвим тачне, онда разлика између Невладинића и неког тамо Дине Мустафића, ‘наког Реуфа Бајровића, беспризорних Виктора Иванчића, Фатмира Алиспахића, Андреја Николаидиса, Сенада Хаџифејсовића, Горана Милића, Суада Куртћехајића, Бориса Дежуловића, Емира Хаџихафизбеговића? Ето и Јасмиле Жбанић, да будемо родно осјетљиви.

Што се њима не бавите тако страсно? Што им не пријетите? Испашћете националисти?

Понеки од набројаних заиста значе нешто у својим срединама и господари су нашим Невладинићима, чија једина квалификација је шта? То што им имена могу проћи као српска?

(Ха-ха.)

Зашто је, о невладинићког вам светог хонорара без пореза, њихова нација битна? Као прво, национализам је идеолошка, а не гентичка категорија, али већина ни по том критеријуму нијесу Срби. Што би рекао Никола Пејаковић – мијешано Месо. Или, да се још нађем Кољи при промоцији – обичне Кости за ратнохушкачки чорбуљак.

Невладинићи – једини истински шовинисти и ратни хушкачи у Српској

Ево, све и да су Срби, зар нема међу Србима лопова, убица, разбојника, ментално поремећених, искомплексираних психопата, инфантилних плагијатора?

И шта са таквима радите? Пријавите их надлежнима, па их казне, смјесте у душевну болницу затворског типа, или са њима диваните? Просто се уклоните од фукаре и не поганите се. Зар не?

А то је добро урадити, јер данас су они једини истински шовинисти у Републици Српској. Живе од тога што се лажно представљају као Срби, односно од изазивања вјерске и националне мржње. Непрестано започињу приче о четницима, усташама и балијама, али онда даље пишу само о четницима. Док су они, евентуално, прије били гласачи или чланови СНСД. Неки и СДП.

Да се зову Ибро, Нихад, Алија или Бакир… нико их не би звао нигдје у Ефбих или Неовисну Републику Хрватску. Имају за то већ узводно наведени, од којих они преписују животне ставове.

Која је онда њихова сврха?

Произведени су иностраним новцем, или чешће, за мало шарених перли, да служе сасвим другој сврси. Да чине медвјеђу услугу теленаркотичној раји у Ефбиху.

Ти сироти, заглупљени људи, тровани лажима о измишљеним геноцидима и хушкани за освету над Србима у "другом полувремену", не смију никад помислити да то није добро радити. Да су негативци заправо њихове спахије, а не српски оборкнезови.

Невладинићи постоје да их држе у убјеђењу како је агресија хумана, цивилизацијска вриједност, те да своје протјеривање и самоукидање желе (сви) Срби, али ето од диктатора као што су Додик, Вучић, Лукашенко и Путин; то не смијемо рећи.

А Невладинићу су, знате, онако баш храбри…

Јесте ли ви храбри?

Требате ви бити храбри и признати себи нешто. Да ли вас још једино они подсјећају својим пасјалуком, на то да вам значи бити Србин?

Ако помажете Невладиниће читањем и коментарисањем њихових текстова, то заправо значи да пратите медије који их плаћају. И стало вам је до њих. А то је још озбиљнији проблем од тога што промовишете предметне веселнике.

Њихови матични медији и финасијери тих медија су прави проблем и пријетња миру "на овим нашим просторима". Без њих не би било ни Невладинића и они су, уз ћаршили полит’ћаре, истинска пријетња миру.

"Српске" монетарне шовинисте користе, јер су наметнули сасвим болесну и опасну парадигму, коју забављени вријеђањем тих "издајица" уопште не региструјете. А то је циљ. Њихов злочин против мира иде овако: Неку будалу представе као "Србина", а онда кроз ту лутку пријете Србима без наводника тракторском колоном.

Ама не може да нам пријети насиљем нико! Био он "Србин" или не.

На муци се познају јауци

Већина вас, који промовишете те пожмирепине и говноваље у име заштите српства, чак ни не пише српским писмом. Ако сте заиста толико љути и храбри браниоци српства, онда радите оно што је стварно тешко?

А најтеже је данас бити Србин, писати ћирилицом и залагати се, обраћајући се непосредно хендлерима Невладинића, јавно за интересе свог народа.

Они су мир и људска права. Право на рад, недискриминацију, писмо, језик, културу, историју, голи живот. Све оно што Срби данас широм свијета немају, а посебно у Црној Гори. Такво дјеловање не помажу ни фондови Запада, ни власти Републике Српске.

Кога Хрватска брани и Ефбих храни…

Невладинићи су неутицајни, бесмислени и прозриви смећари. На први поглед. Чак и дјеци. Без икаквог стратешког ефекта на српство у смислу његовог латинизовања, похрваћења, обесмишљења. То ради извршна власт Српске сама.

Значај им дајете ви. Који их читате, псујете, проклињете. Пријетите и дијелите им гнојне исцјетке по дмрежама. Сваки ваш такав иступ, њима је грош више у џеп. Радите баш оно што желе.

Јер, то су појединци без икаквих достигнућа. Потпуно непознати и небитни у својој средини, прије тренутка када су почели да пишу или говоре за медије јалијаша са доњег тока Миљацке. А почели су баш матори.

Ви им дајете оно што у животу, као темељно небитни комплексаши, никада нијесу имали. И, што је посебно трагично за вас који то радите, дајете им значаја управо онолико колико ви заиста, за разлику од њих, значите у својим заједницама.

Зато, ако вам се већ неиздрживо гаде и не желите им добра, највећа казна за такве је да их игноришете.Оставите одговор