Култ предака: Св. Сава се окреће у гробу

По старој традицији рекламног харача, какве смо виђали на РТРС у ратним и поратним годинама, уз дигиталну икону Растка Немањића и славску честитку, извршена је медијска смотра државних предузећа, односно општина и институција под контролом владајуће коалиције око СНСД, а које имају уговор са АТВ.

петак, јануар 29, 2021 / 07:39

За Савиндан 2021. године, Алтернативна телевизија из Бање Луке је представила културолошку политику Републике Српске, која је у смислу отвореног азбукоубиства сада јасно и званична. Уз покровитељство и благослов Кабинета предсједника Републке Српске.

На овај начин, не само оглашавањем које не користи ни на који начин оглашивачу, него приступајући честитки "школске славе" писмом Анте Павелића, АТВ је и сама себи најбоље дала образложење о паду своје гледаности.

Након промјене власника, о чему смо већ говорили, одговорне особе за "редизајн" ове телевизије извршиле су класични културолошки геноцид над српским народом, истријебивши српско писмо чак и мимо наметнутих, нелегалних амандмана на Устав РС "о равноправности писама". Дакле, ново и савремено подразумјева истребљење аутохтоног српског писма.

Ћирилица је данас истријебљена на АТВ, на којој је прије приватизације постојала у информативном програму. При том се код таквог дјеловања, уз истовремена редовна запијевања о "заштити српског народа" у политичком програму, иде до тог степена одсуства срамоте, да се јавно и уз "Амблем ПЦ" са потписом предједника републике латиничним писмом, ово писмо форсира тамо гдје никада није – за честитке православних празника?!

Редовна је појава да они који у свакодневном животу никада не користе српску азбуку, направе изнимку за Божић, Васкрс или 9. јануар. Чак и Соња Караџић-Јовићевић, као типичан биолошки примјер српске културолошке пропасти, успоредив само са престолонасљедником Александорм Другим Карађорђевићем и квалитетом његовог српског језика, нађе неког да јој покаже како се користи ћирилица на телефону.

Телевизија са националном фреквенцијом, којој су оглас платила државна предузећа и предсједница Жељка Цвијановић, то није била у стању.

Можда би неки ту улагали приговор, али АТВ је приватна телевизија и не мора имати сентимент за српски народ и његову традицију. Она установа која би на првом мјесту требала да реагује и званично јој скрене пажњу, Министарство просвјете и културе РС, овакве појаве не само да не спречава и предупређује – већ и сама учествује у азбукоубиству. Спонзоришући га.

Свети Саво, српски просветитељу, овај текст схвати као извињење и батргање оних који још увијек, презрени и гладни, вјерују у твоје завјештање и чувају га.

Више од тога, засад, не можемо.Оставите одговор