УНРС осудило пријетње Пејки Медић и говор мржње ефбиховских медија

Удружење новинара Републике Српске најоштрије осуђује пријетње упућене директорки програма БХ Радија 1 Пејки Медић и њеној породици, те од надлежних органа захтијева да пронађу и казне починиоце.

петак, јул 17, 2020 / 16:04

Посебно овом приликом упозоравамо на сам коријен оваквих недопустивих појава, а то је континуирана култура говора мржње према српском народу, која се толерише од надлежних органа и цјелокупне јавности у ФБиХ, а посебно у вријеме комеморације у Поточарима.

Указујемо и на понављајућу кампању дијела медија из ФБиХ против свих српских кадрова на БХРТ, који су се покушали супротставити ширењу вјерске и националне мржње за новац свих грађана, а која се служи крајње нетачним подацима и погрдним квалификацијама Срба и Републике Српске.

Удружење новинара Републике Српске захтијева да се нашим колегама у ФБиХ прије свега омогуће радни услови без страха за физичку безбједност, а затим и да надлежни органи почну санкционисати говор мржње у федералним медијима. Такав начин извјештавања, тј. хушкања публике, јесте и основни кривац и покретач оваквих пријетњи те, уколико се на њих не реагује, могућих физичких напада.

Подсјећамо, директорка програма БХ Радија 1 Пејка Медић, чланови управног одбора БХРТ, Љубомир Зубер и Дејана Шаренац, обратили су се писмено генералном директору и двојици чланова Управног одбора БХРТ, идентификујући говор мржње према српском народу пласиран од стране "Меморијалног центра Поточари" и тражећи да се са таквом праксом престане.

Садржај је емитован у програму БХ Радија 1, а за његову објаву нису консултована надлежна лица.1 КОМЕНТАР

  1. Директор гђа Медић је – директор тог радија.

    Да ли је једини одговор гђе директора на то да је њено особље и запослени ‘иза леђа’ а заправо јој јавно трпају да виче „не, нее“?!

    Гђа директор би требала да размисли зашто је прихватила тај посао и како је планирала да зарађује своју директорску плату. Тако да комуницира и управља својим радницима вичући ‘не, нее’ у јавном простору?! Ми да јој аплаудирамо за такву колосалну неспособност?!

    Ко кога овдје зај..

Оставите одговор