Церић Додика назвао менталним болесником

Милорад Додик као да има потребу да наноси душевну бол људима, а та његова потреба граничи са менталном болешћу – изјавио је Мустафа Церић, независни кандидат за бошњачког члана Предсједништва Босне и Херцеговине, осврћући се на посљедњи Додиков иступ. Отварајући манифестацију „Дани Српске у Србији“, Додик је у Београду изјавио да мањи бх. ентитет све […]

субота, 6 септембра, 2014 / 14:09

Милорад Додик као да има потребу да наноси душевну бол људима, а та његова потреба граничи са менталном болешћу – изјавио је Мустафа Церић, независни кандидат за бошњачког члана Предсједништва Босне и Херцеговине, осврћући се на посљедњи Додиков иступ.

Отварајући манифестацију „Дани Српске у Србији“, Додик је у Београду изјавио да мањи бх. ентитет све мање види као ентитет, а све више као државу уједињену са Србијом. У истом тону најавио је да ће ускоро поједине тргове, улице и институције назвати по Радовану Караџићу, Ратку Младићу и другим српским генералима.

"Већ одавно нам је јасно да Додикове изјаве прелазе границу доброг укуса, морала и памети. И њему је то јасно, јер кад понестане одговора на конкретна питања и проблеме, он потеже за добро знаним средствима за убирање гласова" – истиче Церић и наглашава да „Додиково лупетање не би требало узнемиравати наш народ, будући да је Додикова реторика испразна и изазивачка, али свакако има крај, а именима ратних злочинаца неће бити назване ни затворске ћелије у којима тренутно бораве“.

"Осим јефтине и одвећ истрошене формуле очајничког покушаја куповине гласова, сматра Церић, „Додик својом причом поново доказује и властито стремљење да буде први у Срба – вожд, али и то је нешто чиме не требамо разбијати главу. Нека то чине Николић и Вучић. Наш народ има паметнијег посла" – додао је Церић.