Буџетски Абрамович за сиромашне: Додик за бацање милиона у Борац

Фудбалски клуб „Борац“ ће до краја године од институција РС-а добити милион КМ, као и рјешавање заосталих дугова, а у другом дијелу сезоне додатни милион КМ од републичких институција, изјавио је данас Милорад Додик, предсједавајући Предсједништва БиХ.

понедељак, 10 јуна, 2019 / 17:42

Фото Мондо, текст Анадолија

Додик је данас посјетио ФК „Борац“ како би челницима клуба пружио подршку у даљем раду. Бањолучки клуб освајач је титуле првака РС-а и очекује га повратак у Премијер лигу БиХ.

Вицо Зељковић, предсједник ФК „Борца“ истакао је да су претходном периоду успјели да врате више од девет милиона дуговања, што је представљало 70 одсто проблема из прошлости.

– Досадашњим потезима створили услове да Борац поставимо тамо гдје му је мјесто да буде амбасадор Бање Луке и РС – казао је Зељковић.

Нови тренер Бранислав Крунић захвалио се свима који ће пружити подршку да Борац буде јак, квалитетан, бренд РС и да се часно и поштено боре на терену и постижу велике резултате.

Додик је на конференцији за новинаре рекао да и сам може да посвједочи стабилизацији материјалних претпоставки за функционисање клуба, наводећи да ће обавезе из прошлости ријешити у року од 60 дана како би створили услове да кроз формирање тима са тренером на челу који ће играти најзначајнију улогу у првенству БиХ и обезбиједили услове за излазак на европску сцену.

– Да би то урадили морамо имати перфектно чисте финансије у клубу, а то подразумијева рјешавање нагомиланих проблема који ћемо у одређеној висини ријешити у року од 60 дана, а оно што је остало према држави то ћемо рјешавати на начин који је примјерен овој ситуацији – рекао је Додик.

Према његовим ријечима „Борац“ у најтежим условима и околностима нису напустили његови навијачи због чега је одлучио да помогне у стварању клуба који ће бити на понос свих навијача и заједнице.

– Наравно то неће бити лако, али вјерујем да ћемо преданим радом у наредне три, четири године створити „Борац“ респектабилан не само на фудбалској сцени БиХ него и шире, како би смо дочекали стогодишњицу формирања овог клуба – рекао је Додик.

Нагласио је да ће „Борцу“ помоћи и Град Бања Лука тако да ће „Борац“ бити један од најстабилних фудбалских клубова у лиги БиХ“.

Коментаришући досадашње управљање клубом и гомилања дуговања Додик је истакао да постоји адекватна документација и позвао контролне оргазне да провјере да ли је неко вршио незаконите радње или се огријешио о интересе клуба.

Бранислав Крунић је рекао да интензивно трагају за играчким појачањем како би остварили своје амбиције, као и да се нада да је сада свима бити јасно да је „Борац“ нови „Борац“, да ће се играчи радије одазивати позивима овог клуба те да ће направити састав који прижељкује.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *