Буџетски Абрамович за сиромашне: Додик за бацање милиона у Борац

Фудбалски клуб "Борац" ће до краја године од институција РС-а добити милион КМ, као и рјешавање заосталих дугова, а у другом дијелу сезоне додатни милион КМ од републичких институција, изјавио је данас Милорад Додик, предсједавајући Предсједништва БиХ.

понедељак, 10 јуна, 2019 / 17:42

Фото Мондо, текст Анадолија

Додик је данас посјетио ФК "Борац" како би челницима клуба пружио подршку у даљем раду. Бањолучки клуб освајач је титуле првака РС-а и очекује га повратак у Премијер лигу БиХ.

Вицо Зељковић, предсједник ФК "Борца" истакао је да су претходном периоду успјели да врате више од девет милиона дуговања, што је представљало 70 одсто проблема из прошлости.

– Досадашњим потезима створили услове да Борац поставимо тамо гдје му је мјесто да буде амбасадор Бање Луке и РС – казао је Зељковић.

Нови тренер Бранислав Крунић захвалио се свима који ће пружити подршку да Борац буде јак, квалитетан, бренд РС и да се часно и поштено боре на терену и постижу велике резултате.

Додик је на конференцији за новинаре рекао да и сам може да посвједочи стабилизацији материјалних претпоставки за функционисање клуба, наводећи да ће обавезе из прошлости ријешити у року од 60 дана како би створили услове да кроз формирање тима са тренером на челу који ће играти најзначајнију улогу у првенству БиХ и обезбиједили услове за излазак на европску сцену.

– Да би то урадили морамо имати перфектно чисте финансије у клубу, а то подразумијева рјешавање нагомиланих проблема који ћемо у одређеној висини ријешити у року од 60 дана, а оно што је остало према држави то ћемо рјешавати на начин који је примјерен овој ситуацији – рекао је Додик.

Према његовим ријечима "Борац" у најтежим условима и околностима нису напустили његови навијачи због чега је одлучио да помогне у стварању клуба који ће бити на понос свих навијача и заједнице.

– Наравно то неће бити лако, али вјерујем да ћемо преданим радом у наредне три, четири године створити "Борац" респектабилан не само на фудбалској сцени БиХ него и шире, како би смо дочекали стогодишњицу формирања овог клуба – рекао је Додик.

Нагласио је да ће "Борцу" помоћи и Град Бања Лука тако да ће "Борац" бити један од најстабилних фудбалских клубова у лиги БиХ".

Коментаришући досадашње управљање клубом и гомилања дуговања Додик је истакао да постоји адекватна документација и позвао контролне оргазне да провјере да ли је неко вршио незаконите радње или се огријешио о интересе клуба.

Бранислав Крунић је рекао да интензивно трагају за играчким појачањем како би остварили своје амбиције, као и да се нада да је сада свима бити јасно да је "Борац" нови "Борац", да ће се играчи радије одазивати позивима овог клуба те да ће направити састав који прижељкује.