Британци истраживали цијене љетовања: Од Пуле скупљи само Дубаи, Орландо и Торонто

Британски лист Дејли мејло бјавио је истраживање о цијенама популарних свјетских дестинација за љетовање која посјећују Британци, а на листи се нашла и Хрватска.

среда, 24 јула, 2019 / 12:10

Истраживање је провела М&С Банк, а обухватила је бугарске Златне пјасце, Алгарве у Португалу, Анталију у Турској, грчки Закинтос, Дордоњ у Француској, Ланцароте у Шпанији, Дубаи (УАЕ), амерички Орландо и канадски Торонто.

Но за разлику од прошлогодишњег истраживања објављеног у Даилy Маилу, Хрватска се ове године налази међу најскупљим дестинацијама.

Прошле године у истом је истраживању Пула била најјефтинија од пет европских градова који су се налазили на љествици, но ове године ствари су се значајно промијениле.

Све су европске дестинације појефтиниле, осим Хрватске. Португалски Алгарве је тако појефтинио више од 20 одсто, бугарски Златни пјасци више од 17 одсто, грчки Закинтос више од 13 одсто, француски Дордоњвише од 11 одсто, шпански Ланцароте више од 7 одсто.

Пула је једина европска дестинација на листи која је поскупила. Поскупљење које је израчунала М&С Банк износи 0,7 посто. То Пулу чини трећом најскупљом дестинацијом према листи коју ће вјеројатно прочитати стотине хиљада Британаца.

"Хрватској је недавно порасла популарност, што би могло објаснити зашто су цијене 0,7 посто више него прошле године, што је чини четвртом најскупљом дестинацијом", пише Дејли мејл.

Најјефтинија дестинација према истраживању М&С Банк је Златни пјасци су Бугарској. Слиједе Алгарве у Португалу, Анталија у Турској, Закинтос у Грчкој, Дордоњ у Француској и Ланцароте у Шпанији. Од Пуле су скупљи само Дубаи, амерички Орландо и канадски Торонто.