Бореновић: Било је оптимистично очекивати да политичари из Ефбиха буду суздржани око ситуације на Цетињу

– Бакир Изетбеговић, али и други политичари из странака са сједиштем у ФБиХ, употријебили су тешке ријечи карактеришући Српску православну цркву. Господину Изетбеговићу могу да поручим да то што он ради није донијело никоме никакво добро, рекао је предсједник Партије демократског прогреса Бранислав Бореновић.

понедељак, 6 септембра, 2021 / 10:04

Бореновић каже да је можда било оптимистично очекивати да се бошњачки политичари суздрже говора мржње поводом устоличења митрополита црногорско-приморског:

– На овај величанствени дан за српски православни род, уздржаћу се да кажем све што мислим о њиховим малициозним коментарима. Само ћу рећи – и ви господине Изетбеговићу и сви ви остали који сте се дрзнули да заузмете страну која оспорава вјековно право које имају поглавари Митрополије црногорско-приморске, учите, јер још није касно. Научите да је покушај заустављања устоличења митрополита у Цетињском манастиру удар на вјерска права већине вјерника у Црној Гори. Учите историју и научите ко су били Црнојевићи, Петровићи, којој су цркви припадали и гдје су столовали. Угледајте се на часног муфтију београдског, човјека мира и чујте његове мудре ријечи. Читајте шта су поводом устоличења митрополита Јоаникија рекли поглавари исламске, римокатоличке и јеврејске вјерске заједнице у Црној Гори. И коначно, знајте да вјерујући народ Црне Горе и свих српских православних земаља не треба вашу подршку, нити честитку за коју ви немате довољно људске и духовне ширине, али није мудро, зарад ситних политичких поена, вријеђати древну и свету институцију. Нећу рећи да се срамите, јер да срама имате, бар бисте данас ћутали.Оставите одговор