Амфилохије: Сарадња са Харадинајем и дружином, најсрамнији чин у историји Црне Горе

Недавна посјета црногорског премијера Душка Марковића Косову је срамота по Црну Гору, саопштио је митрополит црногорско-приморски Амфилохије на промоцији књиге „Манастирски синови“ Илије Лакушића.

недеља, фебруар 18, 2018 / 12:30

„Црна Гора је метох Цетињског манастира. Изворни Црногорци су манастирски синови. Међутим, то што је она постала метох, а Црногорци манастирски синови, то је благодарећи Метохији, благодарећи Пећкој патријаршији, коју је ослободио краљ и господар Црне Горе Никола Петровић 1912. године и за коју су хиљаде Црногораца жртвовали своје животе. То помињем посебно данас када се ова данашња власт, не Црна Гора, јер она то не може никада урадити одричући се Метохије себе би се саме одрекла, дакле власт данашња одриче се и прави границе. Овдје је тај целат био јуче, и онај са Харадинајем. Ја сам сахрањивао оне које су он и његова дружина поклали по Метохији 1999. године, а код њега је, ево, ових дана био наш премијер“, рекао је митрополит Амфилохије.

Он сматра да је то тужно и јадно, те да се ништа срамније у историји Црне Горе није догађало од тога што се данас догађа са Метохијом, са Пећком патријаршијом, са Дечанима и са споменом онога који су себе жртвовали за ослобођење Метохије.

„Срамна прича. Нека Бог поврати памет онима који су је изгубили, који су обољели од мувљег памћења, а то мувље памћење сад проглашавају за спасење и за будућност. Ништа на том мувљем памћењу није саграђено нигдје у историји, па неће ни овдје бити“, казао је он.

Влада Косова јуче је на свечаној сједници поводом десете годишњице једностраног проглашења независности усвојила заједничку изјаву анекс споразума о демаркацији границе између Косова и Црне Горе, који су потписали Хашим Тачи и Филип Вујановић.

Премијер Косова Рамуш Харадинај рекао је да заједничка изјава отвара пут да рјешење о демаркацији границе усвоји Скупштина Косова јер омогућава да се исправе све могуће грешке и непрецизности у споразуму Косова и Црне Горе од 26. августа 2015. године.1 КОМЕНТАР

 1. Ako vjerujete ljudi moji
  Riječima da Bog ne postoji
  Sotona il’ Đavo to je isto
  Morački je pop Radović Risto.
  Risto Sotona je na novom hramu (u Podgorici) odslikao sebe kao sveca koji (u svojstvu ktirora) daruje hram Isusu Hristu (drži u ruci maketu i pruža je prema Isusovoj fresci).

  Iza njega (živog) su tri patrijarha, pokojnika: Hristodulos (grčki), Pavle (srpski) ima svetački oreol iznad glave i Aleksej (ruski).

  Tako je Risto pružio dokaz da Bog ne postoji ali da zato ima mnogo đavola a Sotona kao njihov vrhovni poglavar se trajno naselio u Rista i ne namjerava da se iseljava.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *