Амфилохије: У Црној Гори влада безумље, све чудесно и дивно у њој је написано ћирилицом

На празник Свете великомученице Марине – Огњене Марије, Светих седмочисленика и просветитеља Кирила и Методија, Климента, Наума, Ангеларија, Горазда и Саве, и на спомен Светих новомученика ливањских, итрополит црногорско-приморски г. Амфилохије служио је свету архијерејску Литургију у Цркви Рождества Пресвете Богородице у Цетињском манастиру.


Црногорско име, српско презиме: Сахрањен Момир Булатовић

На сахрану Момира Булатовића Мило Ђукановић је послао изасланика, а његова државна телевизија је вијест објавила више од пет сати касније и то састављен од агенцијских вијести и фотографија Министарства одбране Србије.

Атеиста Мило Ђукановић: Настављамо борбу за црногорску цркву

Предсједник Црне Горе је јуче на партијском скупу у Никшићу рекао да неће дозволити да савремена Црна Гора живи под, како је рекао, диктатом једне вјерске организације која представља ,,реликт прошлости, јер не може да схвати да је то вријеме одавно прошло“.


Амфилохије у историјској пријестоници Инка крстио Перуанце

Митрополит црногорско-приморски Амфилохије у оквиру свог боравка у Перуу, посјетио је древни и пријестони град Инка, Куско. Током своје посјете, што је прва посјета једног православног Епископа Куску, Митрополит је крстио вишечлану породицу Кадагандом из овог града.О, кукавно српство угашено: Милов Шиптар против српског митрополита

Функционер ДПС, партије непрестано на власти у Црној Гори, Никола Гегај, казао је да са индигнацијом одбацује тврдње митрополита Амфилохија да је Споразум о демаркацији између Црне Горе и Косова антицрногорска прича и додао да је ријеч о тенденциозним, паушалним и произвољним изјавама.


Амфилохије: Сарадња са Харадинајем и дружином, најсрамнији чин у историји Црне Горе

Недавна посјета црногорског премијера Душка Марковића Косову је срамота по Црну Гору, саопштио је митрополит црногорско-приморски Амфилохије на промоцији књиге „Манастирски синови“ Илије Лакушића.Амфилохије: Црна Гора хоће да понизи СПЦ

Митрополит црногорско-приморски Амфилохије поново је одбацио могућност регистровања Српске православне цркве (СПЦ) у Црној Гори на начин како то тражи црногорска власт, јер је, како је навео, у питању традиционална вјерска заједница.


Божовић: Поступак против Амфилохија успорава договор Црне Горе и СПЦ

Адвокат Владимир Божовић потврдио је да су почели преговори Владе Црне Горе и Српске православне цркве о потписивању споразума о међусобним односима, али је упозорио да би судски поступак против Његовог преосвештенства митрополита црногорско-приморског Амфилохија могао успорити договор.


Американци као патријарха видјели Амфилохија

Амбасада САД у Београду процјењивала је, непосредно након смрти Његове светости патријарха Павла, да би га на тој дужности могао наслиједити митрополит-црногорско приморски Амфилохије, али су касније помињани и садашњи патријарх Иринеј и епископ захумско-херцеговачки Григорије, преноси „Побједа“.