Италија: Љевичари се тукли с полицијом да спријече десничарски скуп

У сукобима италијанске полиције и неколико стотина антифашистичких демонстраната у Болоњи повријеђено је седам особа, саопштила је полиција.

недеља, фебруар 18, 2018 / 12:26

До сукоба је дошло када су демонстранти покушали да онемогуће одржавање планираног скупа крајње десничарске партије Нова снага Роберта Фиореа, преноси агенција Анса.

Полиција је користила сузавац, водене топове и пендреке како би спријечила демонстранте да пробију кордон и том приликом је повријеђено шест демонстраната и један полицајац.

Лидер Нове снаге успио је да се обрати малом броју присталица иза транспарента „Италија Италијанима“, наводи АП и додаје да је Фиоре говорио пред неколико десетина људи.

Протести, у организацији синдиката и друштвених активиста, услиједили су због бојазни од оживљавања неофашистичких осјећања у Италији пред парламентарне изборе.

Серија антифашистичких протета прошлог викенда организована је широм Италије због расистичког напада на афричке мигранте у граду Мачерати, гдје је мушкарац ватреним оружјем ранио шест Африканаца.

У Италији ће 4. марта бити одржани парламентарни избори, а кампању су обиљежиле све веће тензије због присуства миграната. Њихов број у Италији повећан је претходних пар година за неколико стотина хиљада, а многи од њих су дошли из Африке.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *