Америка оснажује домаће жене, јер у Моћи нема дуплог В

Још један типичан примјер мијешања стране владе у овдашњи друштвено-политички живот, као по правилу је и примјер за Фронталов одјељак Пресловљено. Ти би људи просто да сви пишемо енглеским, па и Повељу Кулина Бана.

понедељак, март 26, 2018 / 20:57

Још једна фондација и још једно упумпавање новца у друштвене токове, на начин који би у Уједињеним Ентитетима Сјеверне Америке завршили под Законом о страним агентима.

Опет на снази имамо лажно представљање, јер свако са зрнцем географске и друге памети ће утврдити искључиво помагање жена у Ефбиху, док је у Српској помогнуто једино село Нова Касаба, Општина Милићи, у којој се налази значајна количина муслиманског становништва, које се са стране спонзорише и усмјерава на понашање слично оном у сусједном Коњевић Пољу.

Обзиром на ексцесност шаблона Фате Орловић, јасно је да влада САД помаже вјерски затуцане, забрађене жене, па ми то поздрављамо. Њима помоћ у еманципацији заиста треба.

Немојте само лагати да је то у вашој „цијелој БиХ“. Реците Ефбих и будите једном истинити.

Доносимо саопштење без измјена, дакако осим што је пресловљено на азбуку. А то је увијек забавно:

Боинг 787

Фондација за друштвено-економски развој 787, уз подршку Министарства вањских послова Сједињених Америчких Држава (Департмент оф Стате), од септембера 2017. године, имплементира програм економског оснаживања жена „ПоWЕр“. Програм је намијењен женама из Босне и Херцеговине које имају пословну идеју и жељу да покрену властити бизнис.

Подаци о учешћу жена на тржишту рада у БиХ су доступни и поразни. Само 32% жена у БиХ је активно на тржишту рада – запослено, самозапослено или је у потрази за послом, што је најнижа стопа у Европи. У БиХ, 260.696 жена је незапослено, од чега њих 25% је незапослено дуже од 5 година.

Ове бројке, али и многи други разлози опредјељују жене да покрену властити бизнис. Међутим, и ту бројке говоре да су тзв. „женски бизниси“ у БиХ тек у зачетку. Жене у БиХ су 4 пута мање укључене у подузетничке активности од мушкараца, 48% жена у БиХ покреће бизнис из нужности, а највећи изазови за жене представља намицање финансијских средстава потребних за оснивање и развој бизниса.

Фондација 787, је у протеклим мјесецима пружала подршку за 16 учесница из Бихаћа, Нове Касабе, Јајца, Какња, Сарајева, Мостара, Високог, Купреса, Травника, Илијаша. Учеснице су имале прилику унаприједити знања и вјештине у областима релевантним за оснивање и развој бизниса, радити на развоју пословног модела за своју идеју, проћи едукације из области попут финансијског менаџмента, маркетинга, људских ресурса итд. Значајна фаза програма је и процес менторинга, у оквиру ког је свака учесница, уз савјетовање успјешних предузетника имала прилику савладати препреке и изазове у процесу развоја пословне идеје у успјешан бизнис.

Задовољство нам је позвати Вас на ПоWЕр конференцију о женском подузетништву, која ће се одржати 30.03.2018. године, у Атриум сали хотела Еуропа, са почетком у 13:00.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *