Срби са Косова предлажу да се изађе из Владе

Руководство Српске листе усвојило је иницијативу за напуштање владе у Приштини и о овој одлици ће обавијестити предсједника Србије Александра Вучића, саопштио је вечерас предсједник Српске листе Горан Ракић.

понедељак, 26 марта, 2018 / 21:39

„Дијалог у оваквим околностима, када се на голорук народ иде са метком у цеви, када се на реч иде кундацима и ђоновима чизама, док се врши институционално насиље над грађанима, нема никаквог смисла“, навео је Ракић.

Он је у саопштењу истакао да је ово тежак дан за Србе на Косову и Метохију у коме се најбоље видјело лице приштинских институција.

Они су данас са специјалцима упали на сјевер Косова, гдје су ухапсили Марка Ђурића, те малтретирали људе коју су се окупили на скупу у Косовској Митровици. Ђурић је депортован са Космета, а Никола Селаковић, Вучићев савјетник, који је такође био ту, није ухапшен.

Предсједник Александар Вучић је вечерас на конференцији за медије рекао да је одлука на Српској листи, и да им препоручује да размисле хладне главе. Излазак српских министара и ускраћивање подршке влади Рамуша Харадинаја значио би и пад владе.11 КОМЕНТАРА

  1. Ne, Bosanac. Ja podrzavam svaku Pravnu- Gradjansku Drzavu u kojoj se ovakav olos koji namerno provocira (h)apsi i sprovodi u (h)apsanu gde mu je i mesto.

  1. Kosovski organi gonjenja zabranili ulazak na Kosovo i Metohiju ministrima u Vladi Srbije Aleksandru Vulinu i Vladanu Vukosavljeviću koji je trebalo da obiđe manastire. Prethodno je zabranjen ulaz Marku Đuriću i Nikoli Selakoviću. Marko Đurić je ušao na Kosovo ilegalno.
   Policija Kosova je postupila u skladu sa svojim nadležnostima, profesionalno i u cilju zaštite reda i zakona na Kosovu. Srbima na Kosovu nije potrebna ovakva podrska matice koja se svodi na kapric. Snimak hapsenja dostupan, uveri se kako je to murija odradila.Kosovo je (malo sutra) Srbija!

  2. Шта је био разлог забране?

   По Бриселском споразуму функционери Србије који намјеравају посјетити Косово имају само обавезу да се најаве. Бриселским споразумом није предвиђено да се послије најаве чека одобрење.

 1. Марко Ђурић је директор Канцеларије за Косово и одлазак на Косово му је у опису радног мјеста.

  1. Ovaj Debil, dzuric marko je direktor necega u srbiji, a na kosovu je zabranjena licnost. Dosta je bilo srbovanja sa poslusnim mafijasima, dosta je bilo uputa iz DB-a. Nemojte nas oslobadjati, leba vam!

 2. Изгледа да бјежиш од одговора ћиме је то Марко Џурић испоровцирао забрану.

  Такоџе, објасни нам двоструке стандарде граџанско-правне државе Косова која ‘апси Марка, а не ‘апси Селаовића. Да је правна држава ухапсила би обојицу.

Коментариши