Срби са Косова предлажу да се изађе из Владе

Руководство Српске листе усвојило је иницијативу за напуштање владе у Приштини и о овој одлици ће обавијестити предсједника Србије Александра Вучића, саопштио је вечерас предсједник Српске листе Горан Ракић.

понедељак, март 26, 2018 / 21:39

"Дијалог у оваквим околностима, када се на голорук народ иде са метком у цеви, када се на реч иде кундацима и ђоновима чизама, док се врши институционално насиље над грађанима, нема никаквог смисла", навео је Ракић.

Он је у саопштењу истакао да је ово тежак дан за Србе на Косову и Метохију у коме се најбоље видјело лице приштинских институција.

Они су данас са специјалцима упали на сјевер Косова, гдје су ухапсили Марка Ђурића, те малтретирали људе коју су се окупили на скупу у Косовској Митровици. Ђурић је депортован са Космета, а Никола Селаковић, Вучићев савјетник, који је такође био ту, није ухапшен.

Предсједник Александар Вучић је вечерас на конференцији за медије рекао да је одлука на Српској листи, и да им препоручује да размисле хладне главе. Излазак српских министара и ускраћивање подршке влади Рамуша Харадинаја значио би и пад владе.6 КОМЕНТАРА

    1. Шта је био разлог забране?

      По Бриселском споразуму функционери Србије који намјеравају посјетити Косово имају само обавезу да се најаве. Бриселским споразумом није предвиђено да се послије најаве чека одобрење.

  1. Изгледа да бјежиш од одговора ћиме је то Марко Џурић испоровцирао забрану.

    Такоџе, објасни нам двоструке стандарде граџанско-правне државе Косова која ‘апси Марка, а не ‘апси Селаовића. Да је правна држава ухапсила би обојицу.

Оставите одговор