Александар Вучић: Бриселски споразум више не постоји

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је да је предсједник привремених приштинских институција Аљбин Курти ријешио да нападне Србе, да је погазио Бриселски споразум и да жели да сруши мир на КиМ, нагласивши да ће Србија бити увијек уз свој народ.

понедељак, март 28, 2022 / 13:39

"Поштовани Срби, по налогу Аљбина Куртија смењена је данас из косовских институција српски судија Љиљана Стевановић. За ујутру је припремљена смена свих српских командира, полицајаца који су били на Седници савета за националну безбедност у Београду.

Аљбин Курти је решио да нападне Србе, Бриселски споразум је погажен и по његовој вољи и вољи оних који га штите, Бриселски споразум више не постоји", поручио је Вучић на Инстаграм налогу.

Такође је рекао да је "Аљбин Курти тај који хоће да сруши мир на КИМ, он је тај који овим одлукама жели да нападне српски народ свуда где он живи и на југу и на северу КИМ”.

"Србија жели да се сачува мир и због тога упозоравамо и земље Квинте и међународну заједницу. Моја последња порука је шта год чинили, Србија ће бити уз свој народ”, поручио је Вучић, преноси Танјуг.

Приштина суспендовала предсједницу Основног суда у Митровици

Судски савјет у Приштини суспендовао је предсједницу Основног суда у Митровици, Љиљану Стевановић, због тога што је у уторак у Београду присуствовала састанку предсједника Србије Александра Вучића са представницима Срба са КиМ.

Вијест о суспензији Стевановићеве објавио је Судски савјет (ССК), а раније је информацију о покретању дисциплинског поступка против судије потврдила Антигона Ука-Лутфиу, портпаролка Врховног суда, пренио је РТС.

Реакција Судског савјета услиједила је након што је косовска министарка правде Аљбуљена Хаџију, на конференцији за новинаре у Приштини позвала ССК да предузме мјере према предсједници Основног суда у Митровици Љиљани Стевановић, преноси Танјуг.Оставите одговор