Предавање на даљину Милоша Ковића биће емитовано у 15 градова Републике Српске

Низ организација и појединаца широм РС и Брчко дистрикта организује у понедељак, 28. марта онлајн предавање професора Милоша Ковића у салама, амфитеатрима, културним центрима и другим локацијама у петнаест градова од Бања Луке до Требиња, преноси нула49.

понедељак, март 28, 2022 / 13:35

Низ патриотских организација и појединаца широм Републике Српске организује у понедељак, 28. марта онлајн предавање професора Ковића у салама, амфитеатрима, културним центрима и другим локацијама у петнаест градова од Бања Луке до Требиња, са почетком у 18 часова.

"Као потомци народа који је увијек изнад свега стављао слободу, сматрамо да је наша дужност да се успротивимо сулудом увођењу деликта мишљења као основе за овакву неодрживу одлуку”, кажу организатори.

Подсјећамо, припадници Граничне полиције Босне и Херцеговине су 12. марта на прелазу Вардиште забранили улазак у БиХ професору на Одјељењу за историју Филозофског факултета у Београду Милошу Ковићу, потврђено је из Граничне службе БиХ за Радио Слободна Европа (РСЕ).

У писаном одговору наводи се како је Гранична полиција БиХ "поступала према закону, те након што је предметна особа на граничном пријелазу учитана, полицијски службеник је поступио према информацији у систему, односно одбио улазак предметне особе на основу чл. 19 ст. 3 т. г Закона о странцима БиХ".

У Граничној полицији још наводе како је провјера била рутинска у евиденцијама које воде друга надлежна тијела (судови, тужитељства, сигурносне агенције, служба за послове са странцима и други), без прецизирања о чијој евиденцији се ради у овом случају.Оставите одговор