Александар Вучић: Бриселски споразум више не постоји

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је да је предсједник привремених приштинских институција Аљбин Курти ријешио да нападне Србе, да је погазио Бриселски споразум и да жели да сруши мир на КиМ, нагласивши да ће Србија бити увијек уз свој народ.


Некада у програму имали комадање Србије, данас комунисти траже прекид признавања Косова

Иако у Приштини дижу споменике амерички политичарима, Косово као државу је осмислила и направила Комунистичка партија Југославије, спроводећи пројекат зацртан на Дрезденском конгресу. Вијест која слиједи испод занимљива је једино када се посматра у том кључу.

Шпанија дозволила извођење химне и истицање заставе тзв. Косова

Влада Шпаније дозволиће истицање заставе и интонирање химне косовској фудбалској селекцији на мечу квалификација за Свјетско првенство у Катару 2022. године против шпанске репрезентације, преноси шпански лист Конфиденсијал.Српска реакција ја израелско признавање Косова*: Можемо одгађати пресељење амбасаде у Јерусалим

После најновијег признања такозване државе Косово од стране Израела, маневарски простор Београда није велики. Практично се своди на преиспитивање одлуке о пресељењу амбасаде Србије из Тел Авива у Јерусалим, на шта се обавезао Вашингтонским споразумом.Италијански стрип о Косову стиже у Србију

Стрип "Добродошли на Kосово” који је прошле године објавила француска издавачка кућа "Роше” појавио се и у српском преводу у издању издавачке куће Систем Kомикс. Италијани су ријешили да кроз девету умјетност прикажу истину о страдању српског народа на Kосову и Метохији у мартовском погрому.