У Украјини вјерују у науку: Трансвестити су мушкарци и морају у рат

Украјинске власти не дозвољавају мушкарцима трансвеститима да изађу из земље као избјеглице – умјесто тога, граничне власти их враћају и присиљавају да учествују у борбама.

понедељак, март 28, 2022 / 13:44

Према украјинском ратном праву, сви биолошки мушкарци између 18 и 60 година морају остати у земљи и ставити се на располагање војсци.

Чак и трансвеститима прихваћеним као жене у свом окружењу у пасошу и даље стоји да су мушкарци, што је граничарима једини мјеродаван податак. У многим случајевима трансвестити који су покушали да избјегну враћени су с границе, пише најтиражнији италијански лист Коријере дела сера.

Лист наводи ријечи трансвестита, који је пренијео ријечи граничара: "Они су мушкарци… Морају се вратити и ићи на фронт.”

Вијест је пренијело свега неколико европских листова, међу њима и енглески Гардијан. Интервјуисани трансвестити описивали су "понижавајуће” провјере од стране граничара, прије него су враћени с границе.

"Украјински граничари вас свуку и додирују по цијелом тијелу”, изјавио је један од њих. "На лицима им се види да се чуде, шта си?ʻ, као да сте каква животиња…”

Међународно удружење Елџибити (LGBTI) рангирало је Украјину на 39. мјесто од 49 европских земаља у погледу односа према особама које замишљају да су другог пола. "У земљи нису дозвољени истополни бракови, а православна црква хомосексуалност сматра гријехом. Не постоје ни закони против дискриминације "Елџибити плус" особа."

Америчка општила нису пренијела ову вијест. Можда да не би подривала бљештаву, јуначку слику украјинских власти (које, наравно, немају никаквих веза с нацистима), о којима скоро једногласно извјештавају искључиво у позитивним тоновима?

С енглеског посрбило, скратило и приредило: Стање ствариОставите одговор