Од кога Сарајлије планирају да бјеже у склоништа?

Становништво је од стране Министарства комуналне привреде Кантона Сарајево обавијештено да због "новонастале ситуације у Европи" објекти који могу служити као склоништа буду оспособљени за ту функцију. Поставља се питање ко у 2022. години планира да угрози њихову безбједност, односно јер је одговор нико – за шта се то спремају?

уторак, март 29, 2022 / 12:45

На свим улазима у Сарајеву постављена су оваква обавјештења са потписом министра Енвера Хаџиахметовића, док се слична ствар не само да није десила, већ о њој у Бањој Луци нико ни не размишља.

Уколико је овакво наређење комуналним компанијама и обавјештење мирним становницима издато јавно и у цивилном сектору, поставља се питање шта је тек онда, у маниру строге повјерљивости, наложено оружаним формацијама под контролом власти у Ефбиху?

Битно је нагласити да се "новонастала ситуација у Европи" обрађује тако да се становништво припрема на бјежање у склоништа, а не "пријем избјеглица из Украјине" или неки други логичан потез оних који су слијепо одани Сјеверноатланском војном савезу.

Ово је још један у низу примјера посредно агресивног понашања, на које власти у Српској не само да немају коментар и адекватан одговор, већ их потпуно игноришу. А не може се игнорисати када неко планира да склања цивилно становништво у склоништа, јер уколико то ради без икакве врсте угрожености од стране Бање Луке, онда је једино могуће објашњење да планира ратне операције.

У свим земљама које воде рачуна о безбједности, овакав податак би се сматрао припремама за рат друге стране и изискивао тренутачно објашњење и контрамјеру.

Будимпешта, Братислава, Варшава, Кишњев, Букурешт, Минск – па и Москва; не припремају своје грађане за бјежање у склоништа, а граниче се са Украјином у којој се одвијају ратна дејства. И то у таквој жестини и неодговорности Кијева, да украјински дрон совјетске производње са експлозивним пуњењем пада на Загреб. Стога је овај потез крајњи акт ратне политике из Сарајева.

Ратнохушкачка хистерија у медијима Ефбиха, откако је почела специјална војна операција Русије у Украјини, нажалост указује да је читав друштвенополитички апарат у Сарајеву усмјерен на ратну опцију као облик дијалога са Српском.

Чини се да русофобија коју испољавају медији и политичари Тамног вилајета, служи само као замјенска дрога за србофобију која је иначе њихов редовни репертоар.Оставите одговор