Ко је убио Давора и Адиса: Притвор за Срећка Трифковића

Кантонални суд у Сарајеву одредио је једномјесечни притвор Срећку Трифковићу на приједлог Тужилаштва Кантона Сарајево због опасности да би боравком на слободи могао утицати на свједоке, прикрити доказе, поновити кривично дјело и због опасности да би могло доћи до узнемирења јавности, истичу у Тужилаштву.


Слава им: Српска данас жали убијене полицајце из Ефбиха

Влада Републике Српске је јуче на телефонској сједници донијела одлуку да се понедјељак, 29. октобар 2018. године, прогласи Даном жалости у Републици Српској, због убиства два полицајца припадника Министарства унутрашњих послова Кантона Сарајево.


Повратак у доба партијске полиције

Измјене Закона о унутрашњим пословима Кантона Сарајево доводи у питање независност избора и рада полицијског комесара, враћа БиХ у доба политичке контроле над полицијом и може довести до опасне инструментализације полиције у политичке сврхе.


Кантон Сарајево: Дискриминација у запошљавању Срба и Хрвата

У Кантону Сарајево, који важи за мултиетнички, у јавним службама запослено је више од 96 одсто Бошњака, а почев од институција Федерације БиХ до сарајевских општина, занемарљив је број Срба и Хрвата, изјавила је предсједница Хелсиншког комитета за људска права БиХ Вера Јовановић.Повратак расељених породица

У девет сарајевских општина прошле године вратило се 145 српских породица, углавном старијих лица, и пет хрватских од укупно 173 повратничке породице.