Сарајстански Кантон: Велика заплијена и хапшење пандура у Ефбиху

Полиција је током претреса на више локација на подручју Кантона Сарајево данас у оквиру акције кодног назива "Бумеранг" пронашла и одузела шест скупоцјених аутомобила, четири мотоцикла, већу количину новца, као и документацију о промету покретне и непокретне имовине.

недеља, 25 септембра, 2022 / 07:21

Претреси су извршени с циљем документовања кривичних дјела организовани криминал у вези са неовлаштеним прометом дроге, затим неовлаштеним прометом оружјем и војном опремом, те производима војне опреме и прањем новца, за која су осумњичена лица из Сарајева чији су иницијали А. А. и А. М, саопштено је из кантоналног МУП-а.

Пронађена су возила два "мерцедеса" Г и С класе, "ауди А6", "ренџ ровер", "бе-ем-ве" и "нисан кашкаи", као и мобилни телефони, лаптопи, преносни уређаји, документација о новчаним трансакцијама, те други предмети који могу послужити као доказ за криминогене активности наведених лица.

Полицијски службеници Управе полиције МУП-а Кантона Сарајево под надзором Тужилаштва БиХ настављају даље активности на расвјетљавању и документовању извршених кривичних дјела.