Не вјеруј Ефбиховцима, ни кад дарове носе: Ухапсили седамнаест полицајца због примања мита

У полицијској акцији „ДАР 1“ која је проведена на подручју Кантона Сарајево, Зеничко-добојског кантона и у Источном Сарајеву, слободе је лишено 17 полицијских службеника, саопштено је из Кантоналног тужилаштва Сарајево.

среда, 12 августа, 2020 / 12:19

Како је речено, ријеч је о највећем обрачуну у полицијским редовима у послијератном периоду БиХ.

„Предузимају се мјере и радње против 17 полицијских службеника Јединице за саобраћај Управе полиције МУП-а КС, који се сумњиче да су у посљедњих неколико мјесеци починили више од стотину кривичних дјела из члана 380. КЗ ФБиХ (Примање дара и других облика користи) и члана 383. КЗ ФБИХ (Злоупотреба положаја или овласти)“, навели су из Тужилаштва.

По наредбама Општинског суда у Сарајеву извршени су претреси на 17 локација, како на подручју Кантона Сарајево и Зеничко-добојског кантона, тако и на подручју Источног Сарајева, којом приликом су изузети одређени предмети и документација који ће послужити као доказ у кривичном поступку.

Слободе је лишено 17 полицијских службеника и над њима се проводи криминалистичка обрада.

Кантонално тужилаштво Кантона Сарајево и Управа полиције МУП-а Кантона Сарајево овом приликом наглашавају опредијељеност и потпуну посвећеност борби против сваког вида корупције, као и свих других облика криминалитета на подручју Кантона Сарајево.1 КОМЕНТАР

  1. Коме треба корумпирана полиција?
    Само Републици Српској и лажном српском члану!

Оставите одговор