Српска ствар се у ЦГ развија да горе не може: Андрија Мандић уз Медојевића оптужује Кривокапића да је "гласач ДПС"

Лидер Нове српске демократије Андрија Мандић каже да се мандатар Здравко Кривокапић по нечијем налогу удаљава од ДФ-а. Истиче и да су ДФ добронамјерни људи увјеравали да је Кривокапић гласач ДПС-а. "Али смо ми изабрали да ипак више вјерујемо нашем свештенству, које нам га је топло препоручило", навео је Мадић.

четвртак, октобар 29, 2020 / 19:45

"Сада нас он не познаје, јер "није врећу соли појео са нама” "Сада нас он не познаје, јер "није врећу соли појео са нама”
Мандић је реаговао на Кривокапићев интервју за "Недјељник”, у којем је мандатар казао да нема обавезу ни према једном политичком лидеру".

"Да ли је овакав непријатељски наступ у "Недељнику” моралан и људски, нека оцијене људи из Цркве који су нам га препоручили, али знам да политички то, свакако, неце проћи”, навео је Мандић.

Поновио је да је Кривокапић дошао на чело листе, као приједлог "овдашње више црквене јерархије”

"То је био и услов да они подрже нашу листу на изборима. Ако желите нашу подршку, рекли су ми тада и владика Јоаникије и поп Перовић, овог мелемног вјерујућег човјека треба да прихватите на прво мјесто ваше коалиционе листе”, навео је Мандић у изјави за медије.

Каже и да су тада постојале гласине да је Кривокапић оснивач Монитора.

"И да је као и члан удружења професора под диригентском палицом Миодрага-Мишка Перовића које се залагало за разбијање државне заједнице са Србијом, ми у то нисмо повјеровали, па сам прихватио њихову сугестију и са првог мјеста, које по правилу припада предсједнику најјаче странке коалиције, отишао на посљедње. То сам урадио јер сам, за разлику од многих, био сигуран у побједу”, наводи Мандић.

Каже и да том његовом одлуком нијесу били задовољни многи у НСД-у, а посебно партнери у ДФ-у.

"Сада нас он не познаје, јер "није врећу соли појео са нама”, али то му није сметало да као особа потпуно непозната јавности буде први на нашој листи. Да ли он тако лако прихвата сваког "ко му може ваљати”? Добронамјерни људи су нас увјеравали да је Кривокапић гласач ДПС-а, али смо ми изабрали да ипак више вјерујемо нашем свештенству, које нам га је топло препоручило”, истиче Мандић у изјави за медије.

Каже и да Кривокапића није познавао.

"Иако се ради о некоме ко има готово 63 године и никада није у ових двадесет година, од када се ја активно бавим политиком, критиковао ДПС и предсједника те странке. Међутим, након његовог јавног признања у интервјуу "Недељнику” да није гласао опозицију до ових избора, многе ствари су јасније, тако да, што се мене тиче, ништа више није исто”, поручио је лидер НОВЕ.

Био је на челу Изборног штаба листе и по коалиционом уговору представљао и заступао коалицију "За будућност ЦГ”.

"Самим тим ми је дужност да постављам кандидате на листу, укључујући и њега, не видим разлога да производи оволику медијску буку око те лако провјерљиве чињенице”, каже Мандић.

Наводи Мадић и да је управљао изборном кампањом, градећи архитектуру велике побједе, а дочекао је каже то да их сад Кривокапић и не познаје.

"Као, чуо је за нас, али не више од тога. Не знам да ли је чуо да су у кампањи учествовале хиљаде људи из наших странака, да је готово 5.000 наших активиста чувало изборну побједу на бирачким мјестима, да су биле ангажоване медијске агенције, штампарије, разне компаније, креативни и нашој побједи одани професионалци. Претпостављам да зна да је све то коштало 1,5 милиона еура и да је то на крају неко морао да плати”, наводи Мандић.

Он поручује и да они који су тражили да Кривокапић буде први на листи нису дали једног цента за кампању, као ни они који су како каже, ДФ вријеђали.

"Удаљавајући се од нас, очигледно по нечијем налогу са стране, не знам чијем, можда тајкуна, ЦИА-е или амбасада, приближава се онима који контролишу другу листу. Не знам зашто, када је добио част да буде први на листи људи који немају обавезу према било коме, осим према своме народу. Да ли је овакав непријатељски наступ у "Недељнику” моралан и људски, нека оцијене људи из Цркве који су нам га препоручили, али знам да политички то, свакако, неће проћи”, закључио је Мандић.



Оставите одговор