Ако је и до кампање, превише је: БНТВ се преиграо и Шеранића назвао пудлицом

О потезу Алена Шеранића који скида маску на сугестију свог партијског шефа Милорада Додика се може и треба расправљати. Но, општа оцјена је да је ово заиста непримјерено поређење.

четвртак, 29 октобра, 2020 / 19:42

Прије свега за једну телевизију са националном покривеношћу, макар то било и у вријеме када се заједно са крвним притиском кандидата подижу тензије и заоштрава реторика и на (званичном) каналу на друштвеној мрежи.

Овако оштар и намјерно увредљив и омаловажавајући тон, који више приличи Фронтал.РС када се обраћа неком Невладинићу или криптоусташи који се представља као српски патриота, посљедица је чињенице да је министар здравља једна ријетко пријазна персона у партији у којој доминира профил личности као што је Сања Вулић.

Жеља за дискредитацијом у народу омиљеног министра, који је и поред тога што има другачије име остао читав рат у Бањој Луци гдје живи и данас, не оправдава овакву реторику. Она није нешто што би требали користити "мејнстрим" медији такве гледаности и утицаја какав је БНТВ.

То додатно продубљује провалију између грађана опредијељених за неки од два политичка блока, коју након избора треба што прије затрпати нормалним животом. А са оваквим рјечником ићи ће то тешко.

Многи већ одавно изузетно видљиву, али и непријатну промјену у уређивачкој политици БН ТВ (посебно у нагињању ка персонама раније поменутим под збирним именом Невладинићи) оцјењују као изврнуту слику у огледалу РТРС.

Међутим, овакво третирање политичких противника се не среће чак ни по полтронизму и бескичмењачком новинарству чувеној РТРС, која ни у сну не би смјела објавити вијести какве објављује Фронтал.РС, а камоли нека парама и људством поткованија редакција.

РТРС је, посредно и историјски, кривац за то што ради БНТВ, колико год то парадоксално звучало. Државна радио-телевизија се тек понекад сјети да је јавни сервис плаћен новцем свих грађана, да би нас штитио од неукуса приватних телевизија и широких народних маса, које уживају у мирису пљувачке ријалити програма.

Било да је пљувачка аналогна, или дигитална.