Додик, посао и српска застава: Може се радити и из Бање Луке

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик разговарао је данас у сједишту Владе Републике Српске у Источном Сарајеву са амбасадором Народне Републике Кине Ђи Пингом, а дан раније и у Бањој Луци, примио је у наступну посјету Ираелског амбасадора. У оба случаја је на столу била српска застава, а не жуто-плава крпа.

четвртак, јул 2, 2020 / 19:41

Већ смо мислили да је Додик изгустирао спин са српском заставом испред кабинета, коју "кад се угасе свјетла" склањају два муслиманска члана предсједништва по ријечима Жељка Комшића. Потом се нападно није појављивао на послу, односно у извјештајима за штампу његовог кабинета, али коначно ево и неких позитивних вијести које излазе из сфере естрадног родољубља и прелазе у системско.

Најискреније поздрављамо употребу искључиво српске заставе при оваквим састанцима и оне дипломате којима то не смета, спадају у наше истинске пријатеље. То може бити и извјесна провјера истих и њихових намјера. Још смо такво понашање регистровали код амбасадора Србије. Затим Русије и Бразила, земаља чланица БРИКС, којима припада и Кина.

Дакле у нашој галерији заставног суверенитета фале још Индија и Јужноафричка Република, да сакупимо у албум сличице, односно цигле, БРИКС.

Сад је сљедећи корак да умјесто "амблема РС" који прејудицира, али продуцира културни геноцид над српским народом. у свој кабинет стави двоглавог орла. "Амблем" је тешка срамота. Сијече нам хералдичке и литерарне коријене, па би Додик као Џаферовић љиљане и раније Човић шаховницу, требао ставити стварни, а не латинизовани, по налогу окупатора склепани симбол уништавања националне свијести.

Послије ће се на шефа, као и у свему, угледати и предсједница Жељка и остали. Жељко Комшић неће, пошто амблем сувише личи на нешто што би он смислио као прелазно рјешење, да се прво укине двоглави орао, па онда и Република Српска.

Косово је Србија, Хонг Конг је Кина!

То је симбол српског народа којег предсједник представља, а не наметнуто и непаметно, поданичко рјешење "амблема", који што прије треба заборавити, а не истицати га са поносом.

Српски члан Предсједништва БиХ Додик и амбасадор Кине Ђи Пинг сагласили су се да постоје добри односи између БиХ и Народне Републике Кине који се већ дуже времена граде на међусобном повјерењу.

Амбасадор Кине пренио је српском члану Предсједништва БиХ још једном захвалност предсједника Кине Си Ђинпинга на подршци суверенитету Кине по питању Хонг Конга.

Српски члан Предсједништва БиХ захвалио се Кини и њеном предсједнику на помоћи коју је ова држава пружила Републици Српској и БиХ у борби против пандемије коронавируса и солидарности коју су показали.

На састанку је било говора и о кинеским пројектима у Републици Српској на изградњи болнице у Добоју, ауто путу Бањалука-Приједор те Добој-Вукосавље, као и хидроелектране Дабар. Било је говора и о унапређењу сарадње између Републике Српске и Кине у здравству, те исказана спремност на проширењу сарадње на свим нивоима.

Амбасадор Израела у наступној посјети Бањој Луци

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик примио је данас у Бањој Луци у наступну посјету нерезидентног амбасадора Израела за БиХ Ноа Гала Гендлера.

Српски члан Предсједништва БиХ упознао је амбасадора Израела са актуелном политичком ситуацијом у БиХ, али и изразио увјерење да ће добра сарадња двије земље бити настављена и у наредном периоду.

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изразио је наду да ће Израел ускоро укинути визе за грађане БиХ, подсјећајући амбасадора да је БиХ укинула визе за грађане Израела 2012. године.

Фахрудин Радончић може проћи у дипломатији

На састанку је разговарано и о ранијим посјетама министара из Владе Републике Српске Израелу и закључено је да су те посјете биле успјешне.

Српски члан Предсједништва БиХ и амбасадор Израела усагласили су се да постоји широк простор за сарадњу Републике Српске и Израела у области економије, пољопривреде, информационих технологија, медицине и других области, као и да је у наредном периоду потребно одредити прецизне моделе те сарадње.



11 КОМЕНТАРА

  1. Tzv, *,samozvani,izmišljeni,lažni, ustaški član a nikako srpski.
    Da Bakir nije pašče takvo kakvo jeste i da mu nije važnija propast Republike Srpske pod ustaškim članom odavno bi cigo i jevrej na baterije jebavali Srpsku da ima tzv. srpskog člana umjesto po Ustavu člana Predsjedništva iz Republike Srpske.
    Al eto nek i Frontal podržava Ustašu sa tariguz trobojkom.

  2. Волио би да могу свједочити да је Српска јака као Израел.
    Реалност је сасвим другачија,Српска изједа саму себе,губи смисао постојања,демотивише и оно мало људи што знају и могу нешто урадити.
    Српска је практично као СССР на умору,сваки дан је ближа своме нестанку,када се одлучи једнога дана вратити из Сарајева гдје се најбоље осјећа тај Ваш “ српски члан “ може слободно као Стипе Месић рећи :
    – Испунио сам задатак у Сарајеву,Републике Српске више нема!

  3. Joe,покушај овај текст превести себи на српски,замјени ликове и странке.
    Јесте ли Ви из режима једини ваљани Срби,шта би било када би Вас нестало??!

    https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/politika/ante-tomic-zbog-cega-raspudic-misli-da-je-autenticniji-predstavnik-srpske-manjine-od-pupovca-10301

  4. Полуписмене усташе типа Зајса и Младена нападају г. Додика.

    Па јел’ ви стварно мислите да овдје народ само сједи и сиса весла!?

    Смијешни тролчићи. Молим централу ИСИЛа да на Фронтал додјеле озбиљније ботове. Ови су свима постали пресмјешни.

  5. Да разјаснимо ко је у овој земљи усташа.
    Ако си редовни прорежимски бот на Фронталу а вјерујем да јеси онда памтиш да се недавно на Фронталу појавио потписан пуним именом и презименом човјек који је добровољац од стварања Републике Српске Крајине и у ВРС од првога до задњега дана.
    Требао би се сјетити да сам се том човјеку представио такође пуним именом и презименом и кренули смо у дискусију.
    Он је бранио режим а ја сам као и сада био против искључиво аргументима.
    Зар да увриједим на било који начин човјека који је као и мој отац ратовао.
    Друга је ствар што режим усташе индоктринира старије људе низом режимских канала.
    Ако се добро сјећам тај човјек дал из Прњавора није чак ни србин по националности а ратовао је за слободу и толико пута рањен је за Републику Српску.
    Имао је љубав за српски народ,волио је своје комшије и бранио своју кућу и породицу.

    boccaccio, зашто имаш ти љубав и твој г. Додик?
    Даћу ти одговор : – За грозну пљачку и нерођеног дијетета у Републици Српској!
    Јел овај човјек из Прњавора узмакао са Фронтала зато што сам ја усташа ( а није узмакао 5 година пред правим усташама у борби) или зато што је увидио да није могуће одбранити усташу који уништава Републику Српску.

    Јесам ли ја усташа што сам прије 38 дана у буџет Републике Српске у комаду уплатио 18000КМ или је усташа онај који је мимо сваког морала, части и достојанства дао толико или више сину да купи тракор.
    Јесам ли ја усташа зато што сам поштовао у то доба правог по Уставу Српског члана Предсједништва БиХ Момчила Крајишника или си ти усташа који се данас клањаш лажном,измишљеном такозваном „српском члану“ Милораду Додику?!
    Гдје пише да је Милорад Додик “ српски члан“ осим у режији пропагандне машине за индоктринирање народа РТРС и СРНА?
    Могао сам вам и јесам вам дао повјерење али се мораш сјетити шта сте тада обећали.
    Сјети се само ( СНСД је то избрисао као да није никада ни речено) 4 циља у 4 корака = Република Српска на квадрат.
    Избрисали сте зато што од Републике Српске није остао ни коријен.
    Ово што егзистира као Република Српска је чиста инерција и како је лијепо примјетио Рајко Васић чим први пута стане никада се неће покренути.

  6. @Младен

    Име и презиме – ок, мени то овдје значи колико и сваки други ник. Нећу чак ни гуглати.

    Аргументи, за које ви тврдите да су нешто, су само у вашим очима јако важни и чврсти. То су исти аргументи које користе полуписмене усташе. Тако вас је слиједила и категоризација.

    Вашу етничку припадност, ни ваших родитеља, ни пријатеља не знам, нити ме интересује. Вашу причу, интелектуални ниво, размишљање и аргументе знам – то ме интересује. Зато док год причате као полуписмени усташа, користите аргументацију полуписмених усташа, размишљате као полуписмени усташа – ви сте за мене у категорији са Зајсом и осталим таквима. Полуписмени усташа.

    Да ли ви то желите да видите, да ли уопште можете то да сагледате, заиста не знам. Како изгледа, не иде, па не иде. Али то уопште није мој проблем.

Оставите одговор