Земљотрес у БЛ: Распуштен градски СДС Милан Радовић повјереник

Предсједништво СДС одржало је сједницу данас у Бања Луци. Донесена је одлука о распуштању градске организације Српске демократске странке у Бања Луци. Предсједништво СДС на данашњој сједници је именовало др Милана Радовића за повјереника Градског одбора СДС за Бања Луку.

среда, 30 децембра, 2020 / 14:40

У остатку, саопштење СДС везано за стварни земљотрес али у западнокрајишким општинама:

Српска демократска странка позива Владу РС и надлежне службе Владе као и надлежне општинске службе да хитно реагују и санирају материјалну штету у општинама на сјеверу Српске насталу као последицу данашњег земљотреса.

Материјална штета посебно је изражена на приватним објектима у Костајници и Козарској Дубици па апелујемо на општинске службе да хитно изађу на терен и помогну грађанима.

Забринути грађани Костајнице и Козарске Дубице нам јављају да је материјална штета на приватним објектима велика и да нико од надлежних није још подузео ништа по том питању.

Очекујемо да се сва штета најприје попише у најбржем периоду а затим да локалне заједнице нађу начин да санирају штету како на јавним зградама тако и на приватној имовини грађана.