Затвара се канцеларија ОХР-а за Брчко дистрикт

Канцеларија ОХР-а у Брчком биће затворена 31. августа на основу одлуке Савјета за провођење мира, изјавила је данас Срни портпарол брчанске Канцеларије ОХР-а Драгана Кнежевић. Она је напоменула да ће процес супервизије потрајати још неко вријеме. Према њеним ријечима, зграда у којој је од априла 1997. године била смјештена Канцеларија ОХР-а власништво је Брчко дистрикта […]

понедељак, 27 августа, 2012 / 16:09

Канцеларија ОХР-а у Брчком биће затворена 31. августа на основу одлуке Савјета за провођење мира, изјавила је данас Срни портпарол брчанске Канцеларије ОХР-а Драгана Кнежевић.

Она је напоменула да ће процес супервизије потрајати још неко вријеме.

Према њеним ријечима, зграда у којој је од априла 1997. године била смјештена Канцеларија ОХР-а власништво је Брчко дистрикта и биће предата Влади ове локалне заједнице, односно Канцеларији за управљање јавном имовином.

Она данас није могла да потврди информацију да ће послије затварања Канцеларије ОХР-а њене просторије добити на коришћење канцеларија ЕУ у дистрикту која ће ускоро бити отворена.

Супервизор за Брчко дистрикт Родерик Мур је 23. маја на сједници Управног одбора Савјета за провођење мира одлуку о суспензији својих Функција, односно "замрзавању мандата", за што је имао подршку свих чланица ПИК-а осим Tурске.

На сједници је одлучено да Канцеларија за провођење коначне одлуке о Брчком буде затворена до 31. августа, када би требало да ступи на снагу и одлука о суспензији супервизије.

Према овој одлуци, супервизор за Брчко наставити и даље да постоји као правни субјект са свим својим овлаштењима, као и Арбитражни трибунал.Оставите одговор