Талибани обезглавили 17 због журке

Обезглављена тијела 15 мушкараца и двије жене пронађена су у једном селу у Авганистану, а вјерује се да су их убили талибани због "журке са музиком и плесом". "Жртве су се током ноћи забављале уз музику и игру, када су их напали талибани", рекао је један званичник јужне авганистанске провинције Хелманд. У одвојеном инциденту у […]

понедељак, 27 августа, 2012 / 15:28

Обезглављена тијела 15 мушкараца и двије жене пронађена су у једном селу у Авганистану, а вјерује се да су их убили талибани због "журке са музиком и плесом".

"Жртве су се током ноћи забављале уз музику и игру, када су их напали талибани", рекао је један званичник јужне авганистанске провинције Хелманд.

У одвојеном инциденту у истој провинцији убијено је 10 војника када су контролни пункт напали талибани, а пет војника је или отето или се придружило нападачима.

Портпарол провинције Хелманд Дауд Ахмади рекао је да су побуњеници рано јутрос напали контролни пункт у области Вашир у тој провинцији која важи за једно од главних упоришта талибанских побуњеника на југу земље.

Он је рекао да су четири војника повријеђена, као и да је пет војника пошло са нападачима, али да није јасно да ли су отети или су отишли својевољно.Оставите одговор