Брчко: Радови на заобилазници почињу на прољеће

Након проведене експропријације некретнина на траси дугој 19,5 километара, све је спремно за објављивање тендера за одабир извођача да би радови на изградњи заобилазнице око Брчког могли да почну на прољеће, изјавио је градоначелник Анто Домић.

Брчко: Почела исплата једнократне новчане помоћи поплављеном становништву

Градоначелник Брчко дистрикта БиХ др. Анто Домић данас је у изјави новинарима потврдио да је започела исплата једнократне новчане помоћи угроженим од елементарних непогода –поплава и клизишта, који се налазе на првој коначној листи, додајући да су средства за 570 корисника упућена банкама и да их већ сутра требају имати на својим рачунима.


Нове поплаве у дистрикту

Киша која од синоћ пада нанијела велике штете у јужном дијелу Брчко Дистиркта гдје је у селу Рашљани набујала ријека однијела пут, пише “Отисак.ба“.Брчко: Укинута ванредна ситуација

Влада дистрикта Брчко укинула је ванредну ситуацију на територији ове локалне заједнице које је због поплава и клизишта прогласила 14. маја.


Брчко: Домић остаје градоначелник

Захтјев за смјену градоначелника Брчко дистрикта Анте Домића на јучерашњој сједници Скупштине дистрикта није добио потребну већину гласова, те ће он наставити да обавља досадашњу дужност.Брчко: Влада припрема ребаланс буџета, до сада пронађено 10 милиона КМ

Брчанска влада интензивно припрема ребаланс буџета за 2014. годину у циљу санирања штета насталих усљед поплава и већ је, у одјељењима и институцијама које се финансирају из буџета Дистрикта, пронађено близу 10 милиона марака уштеда.


Брчко: Обустављена набавка аутомобила због најављеног ребаланса

Влада дистрикта Брчко на данашњој ванредној сједници донијела је одлуку о обустављању набавки аутомобила и информатичке опреме за потребе извршне власти и локалних институција, а намјенска буџетска средства за ове намјене биће преусмјерена у ребаланс буџета, чија је припрема започела.