Окупациона власт у Брчком на догађају у организацији америчке владе, не наговјештава одлазак кући

Власт СНСД је прихватила уградњу Арбитражне одлуке у Устав БиХ, јер им је обећано да ће се ОХР повући из земље. Но, годинама послије тога, супервизор за Брчко дистрикт Мајкл Скенлан поручио је властима дистрикта да, уколико заузму чврст став против корупције и политичког покровитељства, могу да обезбиједе просперитетну будућност за генерације које долазе. Дакле, не мисли да иде.


Додик најавио донацију 1.000 вакцина Дистрикту Брчко

Влада Републике Српске донираће јавном здравству Брчко дистрикта 1.000 доза руске вакцине "спутник ве", изјавио је Срни предсједник Скупштине дистрикта Синиша Милић након састанка са српским чланом Предсједништва БиХ Милорадом Додиком.

Србија у Дистрикту: Гуча у Брчком

Предсједник Скупштине Брчко дистрикта Синиша Милић отворио је данас Туристичко-гастрономску манифестацију "Гуча у Брчком", која се традиционално одржава два дана у етно-ресторану "Колубара".


По аутоматизму: Тужилаштво из Брчког сахранило неидентификоване лешеве на мезарју иако не одговарају лицима која тражи муслиманско удружење

Укоп посмртних остатака 18 неидентификованих лица на мезарју у Брчко дистрикту обављен је према упутству главног тужиоца БиХ, одговор је из брчанског Тужилаштва Удружењу породица српских несталих и погинулих бораца и цивила рата које је тражило информације о околностима укопа.


Рчко – шта?

Нема ни сунчаног сата, нити коме смета што слово Б на торњу у близини аутобуске станице пропада. То је заправо све што су донијели страни господари, гдје Брчко доминира тиме што има једног "високог представника" посебно за ту општину и то у предратним, недејтонским границама.Брчко: Радови на заобилазници почињу на прољеће

Након проведене експропријације некретнина на траси дугој 19,5 километара, све је спремно за објављивање тендера за одабир извођача да би радови на изградњи заобилазнице око Брчког могли да почну на прољеће, изјавио је градоначелник Анто Домић.Брчко: Почела исплата једнократне новчане помоћи поплављеном становништву

Градоначелник Брчко дистрикта БиХ др. Анто Домић данас је у изјави новинарима потврдио да је започела исплата једнократне новчане помоћи угроженим од елементарних непогода –поплава и клизишта, који се налазе на првој коначној листи, додајући да су средства за 570 корисника упућена банкама и да их већ сутра требају имати на својим рачунима.


Нове поплаве у дистрикту

Киша која од синоћ пада нанијела велике штете у јужном дијелу Брчко Дистиркта гдје је у селу Рашљани набујала ријека однијела пут, пише "Отисак.ба".