Вукота и Бореновић причали о поштењу са Инцком (и слободним изборима)

Предсједници СДС и ПДП, сваки напосе, сусрели су се са колонијалним изаслаником, тзв. Високим представником у БиХ, Валентином Инцком и Супервизором за Брчко Мајклом Скеланом.

среда, 17 априла, 2019 / 18:44

Овдје треба подсјетити да је су посланици СНСД, уз тадашње оштро протестовање Младена Босића, гласали да се арбитражна одлука о Брчко Дистрикту угради у тзв. Устав тзв. БиХ. Насјели су на обећање, да ће тада ОХР прекинути своју тиранију, пријетње оптужницама Суда БиХ, те ће на концу и напустити земљу. Што је истинито колико и вабљење од раније: "ухапсите осумњичене за ратне злочине, па ћемо вас примити у ЕУ".

Уградњом ове Арбитражне одлуке о Брчко Дистрикту је почињена велеиздаја.

Даље, Супервизор за Брчко је искључиво колонијална титула, у колонијалној и насилној творевини, јер је искључива функција Брчко Дистрикта да физички дијели Српску на два дијела. Управо стратешког циља који је она изборила у рату, те због чега је одбациван план Контакт групе. Српској се Брчко, и поред српске већине у удјелу становништва, кључни град неправедно покушава узети већ од завршетка рата. Али мирним путем.

Најбитније за запамтити зато, јесте да у јавности сваки сусрет са овим персонама треба прије свега ићи у правцу да их се пита када намјеравају ићи кући и када је мир толико успостављен, да се Брчко Дистрикт, као превазиђен институт, може расформирати по ентитетској линији, што би осигурало дугорочан мир, стабилност и територијалну цјеловитост Републике Српске. Ово се (куку ти је нама) очекује од власти, једнако као (нада умире посљедња) од опозиције.

Увод је Фронталова дорада, јасно вам је већ, а у остатку овог збира, иду саопштења СДС и ПДП нетакнута:

Говедарица: Србима интерес мир и стабилност

Предсједник Српске демократске странке Вукота Говедарица истакао је како је политика мира и политика стабилности најважнији интерес српског народа у Босни и Херцеговини.

"Републици Српској и БиХ потребна је одговорна политика насупрот популистичких политика које заговарају неки политички субјекти. Само чувајући Дејтон чувамо мир, градимо стабилност и стварамо предуслове за напредак друштва" – казао је Говедарица.

Предсједник СДС-а је рекао да је изборни закон највећи проблем у БиХ јер све друштвене аномалије и неповјерење грађана у институције полазе од изборних превара које се већ годинама дешавају.

"Нови Изборни закон треба да објезбједи вјеру код грађана у изборе, изборни дан и изборни процес јер је то један од најважнијих корака да грађани врате изгубљено повјерење у институције. Поштени изборни процес обезбједиће код народа вјеру у просперитет и будућност у овој земљи" – истакао је Говедарица.

Говедарица је нагласио да Српска демократска странка подржава пут БиХ ка Европској унији и изражава опредјељеност на економско-социјалним реформама које треба да зауставе све негативне процесе у земљи.

ПДП о изборном закону и правосуђу (што се Инцка, ама баш ништа, не тиче)

Предсједник Партије демократског прогреса Бранислав Бореновић, генерални секретар Милко Грмуша и предсједник Економског савјета ПДП-а Јелена Тривић састали су се данас у Бањалуци са делегацијом ОХР-а, коју је предводио високи представник у БиХ Валентин Инцко.

Делегација ПДП-а је нагласила потребу за измјенама Изборног закона, али и неопходност промјене модела политичког понашања:

"Крајње је вријеме да се сви политички актери у БиХ почну бавити економском ситуацијом и условима за живот грађана. Док доминира реторика која служи само потребама дневнополитичких дешавања, народ нам одлази, а већина која остаје живи у незавидним условима. Ми у ПДП-у трајно смо опредијељени да инсистирамо на конкретним питањима која се директно тичу побољшања услова живота овдје", рекао је Бореновић.

Делегација ПДП-а такође је изразила незадовољство неефикасношћу правосуђа, као једног од главних стубова демократског друштва, те истакла потребу да се јавни медији врате у оквире професионалних стандарда.

Сектор за

политику и медије1 КОМЕНТАР

 1. Не кажем да није све што је речено у саопштењима СДС и ПДП тачно, напротив.

  Онако некако успут хоћу да кажем.

  Политика је чудо, некад је најбоље ништа не рећи, поготово ако имаш јаку странку, односно капацитет да на идућим изборима направиш добар резултат.

  Нпр. ја као предсједник неке од ових партија, све да сам био код Инска, код Нелсона, или било ког високог међународног фунционера у БиХ, не бих намјерно ништа о томе у јавности говорио.

  Јебига, нека мало моје противнике сврби, нека им буха у гаћама не да мира од размишљања шта ли смо то причали, шта евентуално договорили, кога евентуално типовали, на који начин мислимо радити и сарађивати до идућих избора…………………………………………….??????

  Не мора бити ништа од наведеног тачно, али нека мисле да је нешто од побројаног било, овако, још један класичан поликантски начин дјеловања оних који не знају оборити ову власт, иако их имају на зицеру од избора 2010 године.

  Не побјеђује се господо на такав начин овако моћан противник, исто као што се не побјеђује овај моћан противник писањем на свом блогу да си интелектулно јачи од посланика из власти, да си их „растурио“, да сте вас двојица изнад других, да сам ја…………………………………………..

  Једноставно о томе ћутиш, а народ види да је оно што си рекао и подкријепио чињеницама у праву, тачка.

  П.С. Нека ми опросте моји пријатељи Бореновић и Говедарица, те мени лично симпатични нови посланици, ја ову добронамјерну критику опозицији и овој двојици политичких јуноша, све у сврху општег добра.

  Да је то тачно,да ја подједнако кажем кад имам шта рећи, све да се не ради како не треба, доказ је ових дана критика власти због ликовања и линковања, те после улизивања и правдања њихових, све поводом пожара у Нотрдаму.