Умро Сава из Кикинде

Сава Савановић или "Сава Лицимур", једна од највећих српских интернет звијезда, настрадао је несрећним случајем у својој кући прије два дана! Сахрана ће бити обављена данас на локалном гробљу у Кикинди. Сава је интернет славу стекао послије објављивања чувеног клипа “Збогом Кикиндо” у којем он препричава своје догодовштине са локалним комуналцима око фамозне септичке јаме, […]

понедељак, август 27, 2012 / 16:29

Сава Савановић или "Сава Лицимур", једна од највећих српских интернет звијезда, настрадао је несрећним случајем у својој кући прије два дана! Сахрана ће бити обављена данас на локалном гробљу у Кикинди.

Сава је интернет славу стекао послије објављивања чувеног клипа “Збогом Кикиндо” у којем он препричава своје догодовштине са локалним комуналцима око фамозне септичке јаме, који је за кратко вријеме постао убједљиво најгледанији на овим просторима. Овај клип је покренуо лавину смијешних локалних видео-снимака на “јутјубу”, а Саву је упознала не само цијела Србија, него и остале земље у региону, иако он тога није био ни свјестан.

Према ријечима људи из Кикинде, неријетко се дешавало да људи који по први пут дођу у овај град траже Саву, како би се сликали с њим или урадили интервју.

– Иако је имао великих проблема с акохолом и важио је за човјека који је ометен у развоју, његова популарност код људи који нису из Кикинде је била невјероватна. Постао је страшно популаран након објављивања клипа. Потпуни незнанци чашћавали су га свим и свачим, нарочито пићем, а он то никад није одбијао. У Кикинду је дошао из Босне прије почетка рата, из села поред Бањалуке, и уселио се у социјалне бараке. Трагичан крај за једног трагичног човјека – каже један од комшија покојног Савановића.

Како незванично сазнајемо, Савановић је прије два дана заспао с цигаром, која му је испала из руке и проузроковала пожар у коме се он угушио. Комшије су позвале Полицију и Ватрогасце који су убрзо угасили пожар, али Савановићу није било спаса.

Вијест о његовој смрти прво је објављена на друштвеним мрежама Фејсбук и Твитер. У осталим медијима је није било. Након несреће је и покренута акција да се подигне споменик Савановићу, а група која је овом приликом оформљена на Фејсбуку већ има преко 1.000 чланова.

Бригу о сахрани Саве Савановића је преузела локална црква, пошто је његова материјална ситуација била изузетно лоша.Оставите одговор