Заштити кориснике финансијских услуга

Комитет за координацију надзора финансијског сектора Републике Српске одржао је данас пету редовну сједницу на којој је разматрано више нацрта закона чије доношење је потребно ради обезбјеђења заштите корисника финансијских услуга. На сједници су разматрани Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о банкама РС, Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о микрокредитним организацијама […]

понедељак, јун 6, 2011 / 18:48

Комитет за координацију надзора финансијског сектора Републике Српске одржао је данас пету редовну сједницу на којој је разматрано више нацрта закона чије доношење је потребно ради обезбјеђења заштите корисника финансијских услуга.

На сједници су разматрани Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о банкама РС, Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о микрокредитним организацијама и Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о лизингу.

Из Министарства финансија РС је саопштено да су сједници присуствовали министар финансија РС Зоран Тегелтија, предсједник Комисије за хартије од вриједности РС Миодраг Јандрић, директор Агенције за банкарство РС Славица Ињац и директор Агенције за осигурање Републике Српске Божана Шљивар.

Комитет је закључио да се предложени нацрти закона објаве на службеној интернет страници Министарства финансија РС у одјељку "материјали у процедури".

О свом раду у текућој години Комитет ће редовно информисати јавност, те поднијети извјештај Народној скупштини Републике Српске, наведено је у саопштењу.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *