За Мирдиташе повик "Вратите ме кући" – наравно фашизам (ВИДЕО)

Полиција у Београду удаљила је једну особу која је синоћ прекинула уводно обраћање на отварању фестивала "Мирдита – добар дан” у Центру за културну деконтаминацију. Шта је рекао тако гнусно, да га називају фашистом?

петак, 23 октобра, 2020 / 16:42

Та особа је, отевши микрофон водитељки која се обраћала публици, узвикнула: "Ја сам расељено дете, ми се плашимо. Вратите ме на Косово, вратите ме кући. Ако се ви не плашите, ми се плашимо. Где су српске жртве? Избацитеме, али ме избаците кући!”.

Већина окупљених који се противе одржавању фестивала "Мирдита, добар дан” разишла се из Бирчанинове улице, а остало је њих десетак.

Група од стотинак противника фестивала "Мирдита – добар дан” окупила се у Бирчаниновој улици у Београду, коју је претходно из свих смјерова блокирала полиција.

Окупљени су припадали српској странци Заветници, а међу њима су били и лидерка организације Милица Ђурђевић, као и Сима Спасић из Удружења породица косметских жртава.

Ово сасвим очекивано неслагање и изражавање протеста због позива на друговање са очигледно противрспски оријентисаним појединцима, који отворено раде против првог амандмана на Устав Србије, у невладинићким медијима другосрбијанштине је, наравно, проглашено фашизмом.

Дакле, преко 250.000 Срба који су протјерани са Косова и Метохије 1999. године и у Мартовском погрому 2004. требају да се осјећају као фашисти, уколико желе да се врате кући.

За то вријеме, тзв. Влада Косова* уопште не користи српско писмо, већ по методу коју је већ примјењивао Фрањо Јозеф, Анте Павелић и Адолф Хитлер, Срби могу у званичним каналима видјети само латиницу на често јако лошем, односно неграматичном српском језику са обиљем грешака.Оставите одговор