Вучић и Ердоган: Врло битан разговор који не плијени пажњу

Предсједник Србије Александар Вучић и предсједник Турске Реџеп Тајип Ердоган разговарали су телефоном о ситуацији у региону, а турски предсјеник је потврдио да потпуно подржава дијалог Београда и Приштине.

петак, 30 јула, 2021 / 23:21

Вучић је изразио очекивање да ће Ердоган и Турска наставити да пружају подршку дијалогу Београда и Приштине, као једином начину за рјешавање, за Србију, осјетљивог питања Косова и Метохије.

Вучић је изразио саосјећање поводом жртава пожара који харају турском обалом, те изразио спремност да Србија, у оквиру својих могућности, помогне у заустављању ватрене стихије, као и у отклањању њених посљедица, саопштено је из прес-службе предсједника Србије.

Захваливши за пријатељску подршку, Ердоган је, знајући да у одмаралиштима на тамошњој обали борави много српских туриста, рекао да турске власти чине све за њихову безбједност.

Двојица државника су констатовала да су билатерални односи Србије и Турске на високом нивоу, посебно њихова економска сарадња, изразивши наду да ће она, уз постојеће могућности, значајно напредовати.

Вучић и Ердоган су размотили и различита глобална питања, са увјерењем да ће околности ускоро дозволити да се састану и наставе свој садржајан разговор.

Вучић је позвао Ердогана у посјету Србији, што је шеф турске државе прихватио и потврдио да ће да посјети Србију.