Високи функционер СДС, Вукота Говедарица: Србија помаже Српску, а фирме миљенице отимају од Српске

Када се прије нешто више од годину дана, појавила вијест да ће Шуме Републике Српске на име новог информационог интегралног система извојити 5,5 милиона конвертибилних марака, свако имало упућен је знао да се под изговором спречавања злоупотреба чини једна од већих злоупотреба у Републици Српској – изјавио је данас високи функционер Српске демократске странке Вукота Говедарица.

петак, 30 августа, 2019 / 23:35

"Тада смо упознали јавност да такав информациони технолошки систем у Србији кошта такође 5,5 милиона КМ с тим што је Србија већа од Републике Српске три до четири пута, што самим тим значи да такав систем у Шумама Српске може само да буде најмање три пута јефтинији. Одмах послије завршетка парламентарних избора цијена ИТ система скочила је у понуди на вртоглавих 17 милона КМ" – казао је Говедарица.

Говедарица је упитао да ли постоји неко од позваних ко може објаснити како једна ИТ фирма из Републике Српске у сарадњи са њемачко-француском компанијом која има 110 хиљада запослених радника и која послује у преко 70 држава са прометом изнад 20 милијарди КМ није респектабилна да се макар пријави за постојећи посао у Шумама Српске.

"На жалост, ми живимо у квази републиканском уређењу у коме столује врховни аутократа са бирократијом огрезлом у корупцији. У таквим земљама царују сиромаштво и незапосленост и свака жеља за демократизацијом друштва и правном државом осуђена је на прогон и репресију. Дакле, од оних који су брутално покрали на изборима своје противнике и народ, сулудо је очекивати да буду добронамјерни према буџету Владе и буџету владиних институција" – рекао је Говедарица.

Он је казао да се сваког мјесеца Влада спашава са новим кредитима, Србија нас помаже како народ не би осјетио кашњење плата и пензија а привилеговане и прождрљиве фирме и њихови формални власници на ресурсе Републике Српске гледају као на сопствени плијен. "У преводу, Србија помаже Републику Српску а фирме миљенице отимају и од Републике Српске и од Србије" – закључио је Говедарица.1 КОМЕНТАР

  1. Из уста политичког фијаска званог Вукота Говедарица! Вазал господара живота 5 кантона, господара индијанаца (читај: муслиманска популација у БиХ, већинска у 5 кантона)!
    Да још црње буде, како је СДС прао новац преко Добојског Прогреса и фирми сличних по саставу док су били на власти у општинама Републике! Или ти како се финансирају странке крадући локалне фондове и склапајући штетне уговоре за општину и њене грађане! На све то легализовано лошом кафанском политиком!