Вишеград: Шаровић тражи кривичне пријаве против Ђурђевића и Јуићке (у саопштењу Јојић…)

"Потребно је поднијети кривичне пријаве против начелника општине Вишеград због безакоња, злоупотреба и непоштовања одлука Скупштине општине. Са истим мјерама се мора кренути и према министрици управе и локалне самоуправе јер се ставила само у службу једне партије а то је СНСД" – казао је након састанка Мирко Шаровић, предсједник СДС.

четвртак, 25 марта, 2021 / 10:24

Он је нагласио да министрица Јојић мора да одговара за своје поступке.

"Због опструкција актуелног начелника општине Вишеград али и надлежног министарства и ресорне министице се не поштује воља грађана. Апел свих нас овдје је да надлежни хитно имплементирају изборне резултате и да се омогући рад Скупштине оппштине" – појаснио је Шаровић.

Предсједници СДС-а Мирко Шаровић, ПДП-а Бранислав Бореновић и ДНС-а Ненад Нешић посјетили су јуче Вишеград и подржали скупштинску већину окупљену око ове три партије.

"Једанаест одборника из осам политичких странака, од укупно двадесет једног који чини Скупштину општине Вишеград, већ мјесецима се држе заједно и одољевају свим притисцима и уцјенама. Они неће да продају народну вољу и ваљају се у блату политичке корупције које је створио СНСД и због тога заслужују свако поштовање", рекао је предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић.

Бореновић каже да је начелник Општине Вишеград вјероватно једини који уопште не поштује скупштинску већину, него није чак ни предложио општински буџет, што зауставља живот у Вишеграду:

"На такав начин се односити према својој општини и према народу који га је бирао је нељудски. То може неко ко ставља своје интересе изнад свега, не воли свој град и народ", истиче Бореновић и каже да је очигледно да Министарство управе и локалне самоуправе ради селективно према томе ко им се више свиђа или по критерију ко припада владајућем СНСД-у а ко не.

"Због оваквог неодговорног поступања начелника према Вишеграду, једино логично рјешење је да се иде ка опозиву начелника", каже Бореновић.

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић поручио је да у Вишеграду нема папака јер је већина од 8 партија показала да може остати јединствена.

"Поручујемо им да међу ових 11 народних одборника који чине већину не постоје папци и да се ману узалудног посла већ да раде у складу са законом. Против министарке Јујић ћемо подићи кривичну пријаву јер се одлуке против скупштинске већине пишу у Вишеграду, у кабинету начелника, а у Влади се само потписују" – казао је Нешић. Нешић је нагласио да оставка би министрице Јојић била моралан чин у овом случају.