Немојте ви бити дупелисци окупатора?

Омладински таблоид Брука преноси вијест из Градске управе Бања Лука, о обиљежавању 22 године од агресије НАТО на Србију, али бринући се да то неког можда не би препало. Страх је, наравно, само њих од спонзора им, који су нас остале прије 22 године донирали авиобомбама, а њима данас не престају пунити позадину доларима.

четвртак, 25 марта, 2021 / 09:49

Тешке патетике и пресипања из шупљег у празно већ, преко двије деценије постојања овог аутошовинистичког прагласила, и даље их не спречава да их понављају.

"Ово се више не може трпити" понављају они више од пола свог живота.

Један од класичних примјера и практичних доказа њихове фолирантске мултиетничности по моделу господара са истуреним командим мјестом у Сарајстану – јесте што након појаве Фронтал.РС 2009. године они уводе опцију за ћирилично писмо.

Та опција реда ради, међутим, не може сакрити да настављају размишљати латиницом и то по тиунејџерски фолирантском моделу англицизације свега што им под тастатуру дође.

Осим што им при пресловљавању "препоруке" остају вјечно латиничне за Невладиниће је корона – цорона. Јер, јел’те, скроз су фенси и у тренду… труде се што више у српски убацити језик и писмо окупатора који нас је бомбардовао 1995. и 1999. године.

И јако су храбри, једна сирена их већ тјера у подрум.