Вијест: Бајден је обавијештен о безбједносној ситуацији и састанчиће

"Предсједник Бајден наставља да прати ситуацију у Украјини и редовно се информише о догађајима на терену. Његов тим за националну безбједност потврдио да је би Русија могла да покрене напад на Украјину у сваком моменту", рекла је портпарол Бијеле куће Џен Псаки.

недеља, 20 фебруара, 2022 / 08:42

Исти извор наводи да је Бајден већ обавијештен о ситуацији током Минхенске безбједносне конференције, посебно током сусрета са украјинским предсједником Владимиром Зеленским, пренио је "Спутњик".

Стратешке нуклеарне снаге Русије одржале су јуче вјежбе које је надгледао предсједник Владимир Путин, а Вашингтон оптужује руске трупе, груписане дуж украјинске границе, да се приближавају и да су спремне за непосредно дејствовање, пренио је Ројтерс.

Током јучерашњих војних маневара, Ваздушно-космичке снаге Руске Федерације успјешно су лансирале хиперсоничне аеробалистичке ракете "кинжал", саопштио је Кремљ.

Како је наведено на сајту, под руководством врховног команданта Оружаних снага Владимира Путина одржана је планска вјежба снага стратешког одвраћања, током које су лансиране балистичке и крстареће ракете "кинжал" и "јарс", јавила је агенција РИА "Новости".