Мјеста гдје је истина неважна: Васе Мискина, Маркале, Тузланска капија, Рачак и – Буча

Најбитнија медијска прича протеклих дана, не у Русији већ широм свијета, тиче се дешавања везано за специјалну војну операцију у бившој совјетској републици Украјини. Конкретно за град Буча у Кијевској области, гдје се уз снимке мртвих људи по улицама, руска војска која се отуда у сврху мировних преговора повукла још 30.03.2022. године, оптужује за "геноцид".


Британија уз Украјину: Нема олакшица за избјеглице, али је Зеленски добродошао

Велика Британија не ублажава своја правила за украјинске избјеглице које желе да дођу у ову земљу, али очекује да ће постојећа шема бити брзо проширена, изјавио је данас министар за Европу Џејмс Клеверли.Оправдање непотребног латиничења: Шта значи З и В по Министарству одбране Руске Федерације

На руској војној техници, која изводи специјалну операцију заштите цивилног становништва у Донбасу, примjењени су симболи З и В (латиницом). Министарство одбране објавило је фотографије на Телеграм каналу на којима је дешифровано њихово значење.


Глумац: Зеленски док губи, условљава преговоре обуставом руске операције

Украјински предсједник Владимир Зеленски изјавио је данас да Русија мора да обустави бомбардовање украјинских градова прије почетка сврсисходних разговора о прекиду ватре, чији је други круг најављен за 2. март 2022.Британци нуде азил Зеленском, желе украјинску владу у егзилу

Велика Британија биће спремна да пружи сву неопходну подршку и азил члановима украјинске администрације и предсједнику Володимиру Зеленском, уколико донесу одлуку да напусте ту земљу, рекао је данас британски премијер Борис Џонсон.