Одласком Шојгуа, руска војска прилази Харкову

Сигурно да од отварања Харковског фронта, односно смјене Шојгуа, не постоје два битнија догађаја за крајњи исход рата на територији бивше совјетске републике Украјине. За сада дјелује, да су обе ове вијести, лоше за власти у Кијеву.Зеленски отказао изборе, закачио се са Залужним због смрти мајора Частјаков

Како се истиче, пикантно је то што је Частјаков био лични помоћник и пријатељ главнокомандујућег Оружаних снага генерала Валерија Залужног, а занимљиво је како је одмах након његове смрти избио рат нарација у информативном простору између тимова Зеленског и Залужног.


Режим из Кијева објавио вјерски рат својим грађанима и људским правима

Врховна рада усвојила је у четвртак закон којим се у Украјини забрањује Украјинска православна црква Московске патријаршије. Режим Зеленског је искористио вјерски рат на југу Израела и области Газа, да објави рат својим грађанима.Акција против Зеленског у Бриселу: Престаните наоружавати диктатора (ВИДЕО)

У главном граду Белгије, Бриселу, на стадиону Краљ Бодуен, одржан је ласерски шоу на коме су емитовани слогани који критикују предсједника Украјине Владимира Зеленског и курс који је заузео за ескалацију војног сукоба са Русијом.Путин честитао Вагнеровцима ослобађање Бахмута, Зеленски признао пораз

Предсједник Русије Владимир Путин честитао је приватној војној компанији "Вагнер" и руским оружаним снагама ослобађење града Бахмута, познатог и као Артјомовск, у Доњецкој Народној Републици, саопштио је Кремљ.


САД предвиђају рат до 2024: Зеленски ће морати мобилисати све да остане у игри

Крвави рат између Украјине и Русије ће се наставити до 2024. године, ниједна страна неће побиједити, али неће преговарати о миру. О томе пише Вашингтон пост позивајући се на процјену обавјештајне агенције (ДИА) америчког Министарства одбране која је "процурила на интернет".