Лондон шаље још џебане Кијеву – обећали 2,8 милијарди $

Британски министар одбране Грант Шапс обећао је додатну војну помоћ Кијеву током састанка са предсједником Украјине Владимиром Зеленским, саопштило је Министарство одбране Велике Британије.

четвртак, септембар 28, 2023 / 12:52

"Министар одбране састао се са предсједником Владимиром Зеленским и украјинским министром одбране Рустемом Умеровом и обећао додатну војну помоћ из Велике Британије", наводи се у саопштењу.

Шапс је други пут у Кијеву у посљедња два мјесеца. Он је посјетио Украјину у августу, када је био на функцији министра за енергетску безбједност.

Велика Британија до сада је испоручила Украјини бројне тенкове, далекометне ракете, стотине хиљада граната и друго оружје. Вриједност војне помоћи Лондона Кијеву прошле године била је 2,8 милијарди долара, а Велика Британија је обећала да ће у овој години издвојити исту суму за помоћ Украјини.

Лондон је Кијеву пружио и економску помоћ у вриједности од неколико милиона фунти, а британска војска води и програм обуке у оквиру којег је планирано да се обучи око 30.000 украјинских регрута до краја године.Оставите одговор