Униформа Војске Србије забрањена у једном ресторану на Скадарлији

У ресторану "Путујући глумац" на Скадарлији нападнут припадник Војске Србије због песме "Жене воле официре"

субота, 3 децембра, 2022 / 08:11

Да се у престоници Србије могу догодити невероватне ствари говори и чињеница да припадници Војске Србије нису добродошли у једном београдском ресторану на Скадарлији. Од памтивека је било да се према српском војнику односи са поштовањем и да чак има "предност" на свим јавним местима.

Како сазнаје наша редакција, обезбеђење ресторана "Путујући глумац" на Скадарлији синоћ је избацило из ресторана војника Војске Србије (припадника 63. Падобранске бригаде) јер "српској униформи није место на Скадарлији".

Све је кренуло од песме "Жене воле официре", а на коју песму је реаговано негодовањем и речима "српској униформи није место на Скадарлији", а што су упутили други гости ресторана.

Ресторан: "Путујући глумац", Фото: фацебоок.цом/www.травеллингацтор.рс

Како сазнајемо, један од сувласника ресторана није ништа покушао како би спречио инцидент, те је чак покушао и да физички насрне на војника Војске Србије, те је дошло и до физичког обрачуна са обезбеђењем, али да је оно извукло дебљи крај.

Битно је напоменути да припадник Војске Србије ни на који начин није, пре свега, евентуално нарушио њен углед својим изгледом или чак понашањем.

Изнад поменутог ресторана такође се налази хостел који је у власништву власника ресторана, те су према нашим сазнањима блиски Мили Ђукановићу.

Поставља се питање и односа друштва (појединаца) према институцији којој народ највише верује и да се у главном граду Србије дешавају овакви инциденти, што је свакако за сваку осуду, јер се увредама и физичким нападом на припаднике Војске Србије напада и на саму Војску Србије, ону која исте те изгреднике чашћу и животом брани.

Такође се указује правосудним органима, да се овај случај истражи јер кривични законик Републике Србије наводи и одредбу ко "нападне или прети да ће напасти војно лице".

Искрено се надамо да је ово "изолован" случај и да се више никада неће поновити, јер припадници Војске Србије су ти који ће без поговора одмах стати иза Србије, и у њену одбану, а изгредници оваквим поступцима само показују њихов однос, како према Војсци Србије, а самим тим и према држави у којој живе.