Посао са Медведевом: Пруга до Црне Горе, ПВО системи и беспилотне летјелице

Предсједник Србије Александар Вучић саопштио је да је са Русима потписан споразум о дијелу пруге од Ваљева до Врбнице, до границе Црне Горе, и нагласио да „ћемо послије реализације тог пројекта имати практично нову пругу, у перфектном стању, којом се неће путовати сатима“.


Стигао НАТО, али начелник Генералштаба ВС каже да Србија није војно угрожена

Србија није војно угрожена, али постоји потреба да се са пажњом прати ситуација у читавом региону, не само кроз безбједносне изазове, већ кроз све што се дешава у свијету, као што је мигрантска криза, рекао је начелник Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Милан Мојсиловић.


Вучић, дјелилац, наредио пуну борбену готовост Војске Србије

Предсједник Србије Александар Вучић је послије упада Албанаца на сјевер Косова и Метохије наредио стављање комплетне Војске Србије у стање највише борбене готовости, потврђено је у кабинету предсједника Србије, који је и врховни командант Војске Србије.Вучић пред 131 новим потпоручником није помињао Резолуцију УН 1244

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је данас да борба за Косово и Метохију значи борбу за опстанак српског народа на том простору и за трајни мир. Иначе, РУН1244 предвиђа могућност повратка српске војске и полиције на Косово.


Вучић наредио: Радо (можда) иде Србин у војнике

Министарство одбране Србије приступило је изради студије о свим могућностима враћања обавезе служења војног рока, саопштено је из овог министарства. Поступљено је по наређењу врховног команданта Војске Србије.Ватрене кочије: 125 година крила двоглавога орла

Припадници рода авијације Војске Србије данас ће обиљежити свој дан у знак сјећања на 2. август 1893. године, када је ступила на снагу уредба о војном устројству, односно документ који је предвиђао постојање ваздухопловних јединица у тадашњој војсци чије традиције баштини Војска Србије.