Стразбур, изнимно, за случај убиства гардиста у Топчидеру 2004.

Европски суд у Стразбуру за 5. новембар 2020. године највио објављивање прве пресуде у вези убиства гардиста у Топчидеру. Ово је јединствен случај у којем је Европски суд у Стразбуру први пут одлучио да мериторно расправља о једној приватној кривичној тужби.


Деспот на прекодрински начин: Србија увела Милоша у наоружање војске

Министар одбране Александар Вулин обишао је последњу фазу испитивања пред увођење у наоружање Војске Србије вишенаменског оклопног борбеног возила погона 4×4 „Милош“, као и обуку припадника 72. бригаде за специјалне операције у коришћењу тог оклопног борбеног возила на полигону Центра за испитивање наоружања и војне опреме „Никинци”.

Вјести из Небеске Србије: Пет нових хеликоптера (осмице постале седамнаестке)

Ратно ваздухопловство и противваздухопловна одбрана значајно су снажнији у односу на претходни период, чему посебно доприноси набавка нових ваздухоплова. Међу њима је и пет средњих транспортних хеликоптера Ми-17В5 из Руске Федерације, који су у наоружање и војну опрему Војске Србије ушли са уграђеним системом наоружања и додатном опремом.


Посао са Медведевом: Пруга до Црне Горе, ПВО системи и беспилотне летјелице

Предсједник Србије Александар Вучић саопштио је да је са Русима потписан споразум о дијелу пруге од Ваљева до Врбнице, до границе Црне Горе, и нагласио да „ћемо послије реализације тог пројекта имати практично нову пругу, у перфектном стању, којом се неће путовати сатима“.Стигао НАТО, али начелник Генералштаба ВС каже да Србија није војно угрожена

Србија није војно угрожена, али постоји потреба да се са пажњом прати ситуација у читавом региону, не само кроз безбједносне изазове, већ кроз све што се дешава у свијету, као што је мигрантска криза, рекао је начелник Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Милан Мојсиловић.Вучић, дјелилац, наредио пуну борбену готовост Војске Србије

Предсједник Србије Александар Вучић је послије упада Албанаца на сјевер Косова и Метохије наредио стављање комплетне Војске Србије у стање највише борбене готовости, потврђено је у кабинету предсједника Србије, који је и врховни командант Војске Србије.


Вучић пред 131 новим потпоручником није помињао Резолуцију УН 1244

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је данас да борба за Косово и Метохију значи борбу за опстанак српског народа на том простору и за трајни мир. Иначе, РУН1244 предвиђа могућност повратка српске војске и полиције на Косово.


Вучић наредио: Радо (можда) иде Србин у војнике

Министарство одбране Србије приступило је изради студије о свим могућностима враћања обавезе служења војног рока, саопштено је из овог министарства. Поступљено је по наређењу врховног команданта Војске Србије.