У међувремену конкретне теме: Успостављена Велика Албанија!

Док се Београд и Бања Лука баве обрачунима око власти, пребројавањима демонстраната и међусобним гложењем, Рамуш Харадинај објављује: Граница Косова према Албанији више не постоји!

недеља, 30 децембра, 2018 / 01:42

"Била ми је част да учествујем у потписивању споразума о успостављању заједничких граничних тачака између Косова и Албаније, по принципу ИБМ-а и нашег заједничког европског пута", написао је Харадинај на свом Фејсбук налогу.

Према његовим ријечима, граница Косова према Албанији не постоји.

"Имаћемо само једну заједничку станицу. Рад ће се наставити и у марту улазимо у другу фазу потпуног уклањања границе између Косова и Албаније, на основу шенгенских принципа", написао је Харадинај, преноси Зери.

Он је казао да је у интересу Косова и Албаније "да очувају и унаприједе билатерално партнерство између две земље.14 КОМЕНТАРА

 1. Једне хефте дигну таксе 100%, друге оформе Војску Републике Косово, а треће укину границе између двије републике. Легенде.
  Република Српска нема муда да проведе најобичнији референдум о свом статусу којег Додик најављује годинама, а камоли шта друго. За укидање границе измеу Србије и РС-а чекат ће се „повољан геополитички моменат“… Ипак, битно је да је већина народа задовољна и да добро живи, незапосленост се смањује, повећавају се пензија, дјечији додатак, итд.

  1. Сарказам у покушају. Нама је најбитније да је из дана у дан све мање БиХ а све више Републике Српске, све остало ће доћи на своје.

  2. Ипак је твој сарказам јачи.
   Нама је најбитније да је све више срања, општег незадовољства, диктатуре, и да нарко ринг руководство и даље лаже, краде, и убија. Рај на земљи. Све долази на своје. Ти види шта ћеш.

  3. А Санђак још ни до аутономије није доћерао.
   То Осман не замјећује.

  4. Ти, Симо, почео писати „Санђак“. Немој, болан, изазивати сумњу…

   Дакле, било каква административна аутономија Санџака унутар Републике Србије, као и било које сличне србијанске регије, нужно би морала бити резултат договора унутар саме Републике Србије, уз одговарајуће измјене Устава Републике Србије које би то омогућиле. Постоје одавно неки захтјеви који иду у правцу одређене децентрализације цијеле Србије због снажне центрипеталне централизације којом Београд држи све узде и пустоши остатак Србије, а који не долазе само из Санџака. Само у том случају подржавам аутономију мултиетничког, грађанског Санџака. Иначе се не замарам тим питањем…

 2. Дјелује парадоксално, али разне Додикове изјаве, најаве, пријетње и идеје – рецимо идеја о расформирању Оружаних снага БиХ и успостављању Војске РС-а, прича о непостојању границе између Србије и РС-а, ћакулање о најмлађој српској држави и сл – албанска политичка и партијска руководства на Косову су много пажљивије слушала и пуно озбиљније то схватала него ли и сам српски народ у РС-у којем су те приче намјенски причане. И онда су кренули у акцију: „Ми, најмлађа албанска држава која је настала као израз вијековних слободарских тежњи албанског народа и као израз милости нашег Господа Бога, оснивамо своју војску, укидамо границу између наше матице Албаније и Косова…“, итд.

  То показује колики су буквалисти ти Албанези на Косову јер не контају двије кључне ствари: прва је да све што је Додик причао и даље прича о, рецимо, некаквим референдумима о статусу РС-а, о повратку ВРС-а, „враћању надлежности“, брисању граница и сл. служи Додику искључиво у сврху националистичког хајцања и подјебавања, те континуираног претполитичког слуђивања свог сопственог народа како би, кроз добро разрађену националистичку стратегију опстанка на власти, обезбиједио себи политичку дуготрајност и власт, за што има и свеколику подршку Београда.
  А друга ствар је у томе што се српска руководства чврсто држе испуњавања свих својих и унутардржавних и међународно преузетих и прихваћених обавеза, од свих анекса и тачака Дејтонског Примирја, па све до, напримјер, званичног државног захтјева БиХ за покретање Акционог плана приступања Босне и Херцеговине НАТО савезу којег је потписало Предсједништво БиХ на челу са предсједавајућим Небојшом Радмановићем, уз подршку читавог СНСД-а.

  1. Османе, де ти нама реци шта каже Рамина страна?
   Хоће ли они да се укине граница?

   Ја лично мислим да је боља ситуација за Србију да те границе нестане него да Косово држе ратни злочинци.

   Ако се Албанци уједине то ће их толико ослабити јер ће се међусовно изглодати да ће их то уништити.

   Албанци са Косова и Албанци из Албаније су два различите свијета која не могу функционисати заједно.

   Ево и вас у Сарајеву гузе Санџаклије, не можете се очима гледати, а разлике међу вама су много мање него међу Албанцима.

   Дође вријеме када зло крене радити у име добра.

 3. Ма какво дословно укидање граница, Симо, шта причаш, нико није наиван, поготово веома предузетни Албанци… Па и ти сам не би никад савјетовао Додика – чак и када би се све планете поравнале и коначно се десио онај прави „геополитички моментум“ – да укине границу са Србијом и на било какав начин доведе у питање своју кнежевину, своју позицију, овласти и будућност своје вамелије и уског круга пријатеља-бизнисмена…

  „Дође вријеме када зло крене радити у име добра.“

  Некада се мора спискати и посљедња босанска марка од продаје Рафинерије и Телекома да отпочне то вријеме, али дође кад-тад… И онда крене стидљиво и симболично, са јачањем босанскохерцеговачке кошарке, на задовољство свих… Па МАП .. Па…
  .

  1. Моја највећа замјерка Додику је што се опире уласку у НАТО.
   Све се Ддодику може оспорити, али да нема трговачки нерв, то не може.

   Вјерујем да ће ускоро бити лидер по том питању, на велико изненађење и очај сећијаша.

   Као добар прогнозер тврдим да Додик по овом питању тврди пазар, а док то ради вјешто ће увалити садашњем саставу СМ да они одраде прљав посао, а он ће на крају убрати шићар.

   А кад смо код ове теме поново постављам следеће питање оним Србима који су за ЕУ, а нису за НАТО:

   “ Како је могуће да хоћемо у политичку и економску унију са Њемачком, Француском, Италијом, Пољском јер су то нама пријатељске земље (ваљда се само са пријатељима иде у такве савезе), а нећемо у војни савез јер те исте земље сматрамо непријатељима?

   Још ми нико није могао договорити на то питање.

   И на крају, НАТО је политичко питање око којег се ја слажем са сарајстанском политиком, а не слажем са српком. Само је разлика у мотивима због којих то радимо.

   Мој мотив је сигурност Срба, а сарајстански мотив је чињеница да се Срби противе НАТО-а, па по дифолту сарајстанци јесу за НАТО.

   Постоји то нешто у балијском дијелу бошњачког марода што их тјера на стално доказивање окупатору.

   Без обзира што чаршија сав усташлук у 2.св.рату покушава натоварити католоцима у БиХ, који јесу усташлук донијели у БиХ, али остаје чињеница да је балијски дио бошњачког народа уложио изузетан труд да усташким идеолозима докажу, не само да они јесу Хрвати, него и да су цвијеће тог народа. Надхрвати.

   Тако је било и послије Сарајевског атентата. АУ-власти су прогониле Србе у БиХ, направили логоре за Србе, али им је просто било непријатно када су видјели да балије више жале Фердинанда него Аустријанци и да се жешће свете Србима због његове смрти него они сами.
   Зато су замолили реиса да их обузда.

   Да не би било забуне, ово се не односи на цјелокупни бошњачки народ, него на његов балијски дио.

   И ово балијски се не односи на израз који је данас погрдан, него на на изворно значење те ријечи.

   Док год у часном бошњачком народу балијско поимање свијета, политике, суживота, Босне, комшија Влаха и Шокаца, државности, правде итд. буде преовлађујуће, ова држава нема будућност.

   Хришћанско-кршћански дио БХ-дуљалука очекује да ће се ускоро као представници Бошњака појавити људи који ће такву политику одбацити и тек се онда стварају услови за међусобно уважавање, јер без уважавања нема повјерења, а без повјерења међу народима и људима нема напретка у овој држави.

   Надам се да сам био јасан.

  2. „Како је могуће да хоћемо у политичку и економску унију са Њемачком, Француском, Италијом, Пољском јер су то нама пријатељске земље (ваљда се само са пријатељима иде у такве савезе), а нећемо у војни савез јер те исте земље сматрамо непријатељима?

   Још ми нико није могао договорити на то питање.

   Коначни одговор је као Република Аустрија.

 4. „Вјерујем да ће ускоро бити лидер по том питању, на велико изненађење и очај сећијаша.“

  И ја мислим да би могао бити, зато ово и причам (али у том случају се не би више морао плашити вехабиста и мухаџединиста него србских патриота). Да поновимо основно начело и биолошке и друштвене еволуције: „Не опстају најјачи, најбољи и најинтелигентнији него – најприлагодљивији.“ Како у природи, тако и у друштвима и држама, односно у међународном поретку. Миле није најјачи и најпаметнији, али је најприлагодљивији и све ће урадити за властити опстанак, *ебеш „бомбардовани народ“, „пренос надлежности“, „традиционалне братске и православне везе с мајком Русијом“ и те трице када је властита кожа у питању. Управо сви – и Запад и Русија, а и ми сви овдје скупа с њима који знамо за ту најизразитију Милетову карактеристику – очекујемо један његов нови коперникански обрат… Зато и Русија има задршку и не улијеће превише у БиХ-а осим вербалне подршке Дејтонском Примирју, све док Додик може да послужи као користан идиот за руску политику… Додик сам, што је најбоље од свега, објављује и открива Америци и Русији карте по којима игра и по којима дјелује српска претполитичка мисао у БиХ: у складу са међународним приликама и околностима у датом тренутку („Потписали смо захтјев за активацију МАП-а јер су тада биле такве међународне околности, а данас смо против јер су те околности промијениле“ – није могао боље казати и поручити ни Американцима ни Русима!). Дакле не постоји никаква трајна опредјељеност и вриједност, никакви трајни циљеви које српска претполитичка мисао и пракса – тренутно оваплоћена у лику и дјелу Милорада Додика Великог – жели програмски оставарити и за које се принципијелно бори, постоји само жеља за опстанком на власти по сваку цијену, па била та цијена НАТО или било шта друго. И то је веома добро за државу БиХ и све њене народе и грађане, укључујући и Србе, та стихијски вођена политика због опстанка партије и очувања власти а не због, тобоже, очувања институција РС-а.

  „Као добар прогнозер тврдим да Додик по овом питању тврди пазар, а док то ради вјешто ће увалити садашњем саставу СМ да они одраде прљав посао, а он ће на крају убрати шићар.“

  И ја сам исто то прогнозирао, али засад не мислим да ће Црнадак, Шаровиć и Мектић пристати на тако јефтин зајеб (осим ако не би имали право јаке разлоге за то, а који се не тичу њихова учешће у тренутној власти) и дати свој климоглав за слање Националног годишњег плана а без претходног климоглава СНСД-оваца и њихових коалиционих сателита у Комисији за НАТО интеграције БиХ. Што значи да је лопта код Додика, па нека он уради с њом шта хоће. Може блокирати пут БиХ ка НАТО-у, а може га и подржати. Свеједно. Бит ће занимљиво пажљиво пратити развој ситуације и наредне Додикове потезе.

  Сретно нам, како год Миле одлучио.

 5. Не знам за Америку, али сам сигуран да је Европи циљ да се Косово припоји Албанији из прагматичних разлога.

  То им је једини начин да их држе под контролом,много зла они Европи чине због косовских мафијаша и убица, односно господара живота и смрти.

  Шиптари са КиМ су претежно необразовани, остали су до данас у већини на племенском одгоју.

  Тешко ће се 2/3 неписнених и на племенском начину живота одгојених шиптара помирити са начином живота у секуларној Албанији,тамо је нормално да се носе мини сукње, да се слуша страна музика, да се……

  Неће албанцима бити лако,зато ће доћи до велике мржње, !БИЋЕ ОНО, ЈЕБО ВАС ОНАЈ КО НАС НАМА ДАДЕ“.

  Логично је то, тамо је скоро сав народ образован, није живио на племенски начин, него се живјело у диктатури, али у секуларној држави гдје се много полагало на образовање и гдје се морало учити.