ЦХП Добој тужио Махмута Швраку: Лешинари и мрзитељи Српске злоупотребљавају родитељску трагедију

Центар за хуману политику поднио је ВСТС дисциплинску пријаву против главног републичког тужиоца Махмута Швраке због непоступања по основу овлаштења из члана 20 став 1 Закона о јавним тужилаштвима РС.

недеља, децембар 30, 2018 / 11:36

Учињено је то обзиром да је, како стоји у саопштењу ЦХП Добој, због очигледне неефикасности и опструкције Окружног тужилаштва у Бањалуци у спровођењу истраге о убиству Давида Драгичевића био дужан преузети овај предмет и спровести истрагу.

Центар за хуману политику сматра да Давидове убице и њихови заштитници не могу бити важнији од народа и РС и да су надлежна тужилаштва и Министарство унутрашњих послова РС најодговорнији што је захтјев да се открију и казне убице прерастао у захтјев за смјену режима и преуређење државе и што је родитељска трагедија злоупотријебљена од разних лешинара и мрзитеља РС.

Поново користимо прилику да укажемо на проблем неефикасности, неодговорности и неспособности тужилаштава у БиХ и тражимо да се прогласи пропалим међународни пројекат реформе правосуђа и да се хитно приступи реформи правосуђа у БиХ уз консултовање јавности.

Предсједник центра
Момир Дејановић18 КОМЕНТАРА

 1. Слажем се и подржавам реформу и институционално јачање судског система у БиХ, што већа ефикасност и независност од политичких партија, оснивање Врховног суда БиХ, итд.
  А Махмут Шврака, Ифет Ферагет, онај припадник Армије БиХ из Бугојна, и остали који раде о глави српском народу откривају стравичне размјере праве османлијске интриге и подмуклих планова, подржане менторима извана, на разбијању Републике кроз покрет „Правда за Давида“.

 2. А с обзиром да Центар за хуману српску политику, уз надлежно тужилаштво, сматра најодговорнијим и МУП РС-а, једнако би требало прогласити пропалим и покушај међународног пројкета нереформе полиције у БиХ, те приступити реформи полиције како бисмо добили професионалнију, политички независнију, ефикаснију полицију у цијелој БиХ. Тако би се избили адути мрзитељима Републике Српске и осујетили њихови планови дестабилизације Републике.

 3. Наравно да ће ову причу која је добила неразумну медијску пажњу (па јел то једина смрт на овим просторима мајка му стара) искористити бројне хуље које Српској зло мисле, ту ови невладинићи из ЦХП Добој не морају бити мрзитељи Српске, раде за кеш, морају оправдати уложено, ваља угодити послодавцу.
  Сад што се то претворилио у лешинарење судбином несрећног младића, и што се мора мало ударати на институције Српске, тужилаштву и полицију, шта да се ради, таква је судбина дежурних лајаваца. газда оком, они скоком.

  Опет када имамо овакве подваљене приче, а ту су ова секта ПзД и корисни идиоти само инструменти подлаца који су пуно уложили, и кеша, како би Српској нанијели зло, ту се обавезно ставим на страну оних проказаних негативаца и „дежурних злоћа“ који су на удару.
  У овом случају полиције и тужилаштва Српске.

  Код полиције су ствари јасне, криминализовати је и „изокола“ трасирати пут ка реформи полиције у државној заједници БиХ која би водила у коначници укидању полиције Српске по узору како је то учињено са ВРС.

  Паралелно се терет кривице покушава преусмјерити и на тужилаштво, јер ваљда неко мора надрљати.
  Истина, било је пропуста, ко ради и гријеши, но овдје је врло сложена прича. Случај није једноставан, а када томе додамо константне медијске спинове (према Срској непријатељских медија) + ријалити који то прати, да имамо улицу, инструисану руљу која тражи „истину“, а та „истина“ је потврда болесне конструкције (о завјери 100+ званичника полиције који су мучили, масакрирали и силовали Давида на разним локацијама, ко зна из којих мотива), за коју је и сам адвокат оштећеног, Нобило, рекао да је гомила будалаштина, имамо баш загуљену ситуацију.

  Тужилаштво може подићи оптужницу, вјерујем да су током истраге прикупили доста тога, преузети врућ кромпир, но оптужница на климавим ногама је осуђена на пораз у процесу, тек би се тад увалили у проблеме у будућности, и то ће тек олош која удара на Српску знати злоупотребити.

  Накотило се погани која удара на Српску, доста су успјешни у пропаганди, добили су подршку једног % лаковјерних и наивних Срба које мрзи да мисле својом главом и повјеровали су да овдје неко заиста мари за судбином несрећног младића, прилично зајебана ситуација.
  На срећу, све се више разоткрива та олош, и која је права позадина ове фарсе.

  1. Drogo, da si malo pazio ovih dana na nastavi, čuo bi da baš Dodik smatra tužilaštvo odmetnutim dijelom pravosudnog sistema koje je krivo za nepronalaženje odgovornih u slučaju Dragičević i koje bi u sklopu njegove revizije pravosudja vratio pod ingerencije Republike Srpske.

  2. Добро, па?
   Позната ми је та изјава Додика, коментарисао сам је по неким порталима. Не знам чиме је Додик вођен код тог или сличних ставова, али он је политилар, њему је важан политички рејтинг.

   Могуће да су га тако савјетовали, а може бити да сматра, како се дигла граја, а неко мора надрљати, да је најзгодније кривицу преусмјерити на тужилаштво, и да они у коначници испадну у овој причи ти „лоши момци“.

   Понављам, када имамо овакве подваљене приче, увијек ћу стати на страну стигматизованих „дежурних злоћа“ у овом случају поред полиције то је тужилаштво Српске.

  3. Drogo, moja primjedba ide u pravcu Dodika i cjelokupnog pravosudnog sistema koji je ne samo u ovom, nego i masu drugih slučajeva zakazao, a on kao nesumnjivi lider, bar dok je to bio kao predsjednik je trebao ukazivati na te anomalije ali nije, nego se bavio stvarima koje nisu iz domena njegove nadležnosti, odnosno petljao se u sve i svašta. Pritom ne mislim da se direktno trebao miješati u rad tužilaštva, sudstva nego je trebao biti inicijator i aktivni učesnik promjena koje bi dovele do toga da se cjelokupno pravosudje postavi na zdrave noge ali sa hipotekom čovjeka koji sigurno ne može objasniti porijeklo svoje imovine, naravno da to ne može bit,i jer bi time sebi kopao „raku“. A da u odredjenoj mjeri ima uticaj na tužilaštvo, i ne samo on (politika uopšte), ima sigurno, sad u kojoj je to mjeri, je pravo pitanje. Što se tiče slučaja Dragičević, sve je otišlo predaleko, uključujući sve aktere iako je za to stanje najmanje ili gotovo nikakko kriv Davor Dragičević.

   Jeste izlizano ali Sretna Nova svima na portalu i šire!

 4. Не бих да се мијешам у расправе, Дрого ме натјера.

  Чуј, можда су Додика савјетовали, опет ви правите грешке у корацима, ето те као Симо који пише како је Додик послушао његов савјет???????

  Хало, људи, није Миле свемогућ, наравно да има савјетнике, да некад нечији савјет на свој начин пласира, често прелети, као ово са пријетњом нападом на тужилаштво, или данас нападајући БН ТВ.

  Оно како је рекао за тужилаштво већ му је пресјело, ово за БН ће му тек пресјести,значи, ако су га савјетници савјетовали да каже како ће истјерати све из зграде тужилаштва, алал им курац.

  Ово за БН, мислим да је прелетио сам.

  Свеједно, Симо и Дрого, извините, али није ваше да га јавно „савјетујете“, или да констатујете по порталима да га је неко „можда савјетовао“, знате ли ви шта му са тим радите?

  Испада да је изгубио компас, све док слуша глупе савјете.
  Не може то господо тако.

  Иначе, чињеница је да су Миле и супер јак СНСД овог момента потребни Српској, зато ви савјетници не однемажите њему и својој партији, не помажите да га оборе, бар док Српска не буде имала провјерено национално одговорну алтернативу.

  Начин на који се ово све ради није нимало добар за Српску, све од одбране неодбрањивог, са једне стране, до напада са прекорачењима са друге, довешће то до великог срања.

  ЗЕЛЕНИ и капетан Лазаревић то неће дозволити, мораћемо изгледа ускоро понудити сигуран излаз из кризе и заложити свој ЧИСТ ОБРАЗ , па да видимо ко ће одбити нашу понуду.

  П.С. Хајде кад већ коментаришем да кажем како је јако интересантна вијест да се прави неки велики независни клуб у НСРС.

  Врло интересантно вријеме, снијег је, свако ће показати своје трагове, нарочито они који су мијењали партије и идеологије као чарапе, са једне стране, са друге, они који су давно одрађени, па ће кад буде вријеме бити активирани, зар не?

  Сад видите господо Милови савјетници колико сте погријешили што сте политичке кокошаре подржали, односно, што нисте савјетовали Мила да подржи чврстог као гранит Лазаревића и авангардне ЗЕЛЕНЕ, људе који би донијели мир и позитивну стваралачку енергију у НСРС и владу.

  1. Нешто си побркао Никола.
   Дуго сам, са прекидима, на овом порталу, и нисам никад у посту савјетовао неког (да напишем „ја савјетујем или мој савјет је ….“).
   У мом одговору Шпени нисам никог прозивао, прекоравао, написао сам дословно „могуће да су га тако савјетовали“, значи само сам навео једну могућност (што га је навело да да ту изјаву), као што може бити и прагматична процјена куда преусмјерити захукталу причу, можда је и нешто треће, ја то не знам, као што не знам да ли ће имати штете од те изјаве.

   Такође нисам политичар, политичари немају тај луксуз да заузму страну „проказаног злоће“ у оваквим подваљеним причама, ја могу заузети страну стигматизованих негативаца, заправо, ако процијеним шта је у позадини напада на те негативце, то ми је и обавеза.
   А како ће се коме допасти и да ли ће разумјети моје писаније, и није ме посебно брига.

  1. А шта је то погрешно рекао у вези БН?

   Додик је рекао оно што сам ја тврдио прије неколикоко мјесеци. Да се против РС води специјални рат и да је БН медијска артиљерија у том рату.

 5. Ја се нашалих мало на твој рачун, кад оно ти постављаш озбиљно питање?

  Ја сам помислио да ће коментар бити оно јебо те Симо…..

  Што се тиче изјашњавања о медијима, могу само увијек афирмативно написати нешто за рад Фронтала РС, остали играју како им свирају.

  Некад сам могао нешто фино рећи и за Нови Стандард, све док их Вучић није два пута блокирао, после је покојни Цвијановић морао играти како му свирају, зато се разболио и умро.

 6. Drogo jel ti ovo ime potiče od droga? Koja je i đe nabavljaš izgleda da je prva liga.
  Razgovarao sam sa ljudima puno stručnijim od mene i kažu da je neosporno da je David ubijen. Analize na 200 droga koje su rađene u Beču kažu da nije koristio teške droge a i džoint ponekad. Pljačka Rađenovih je na vrlo,vrlo klimavim nogama. Održana je zvanična sjednica zvaničih organa RS na kojoj su službenici policije i tužilaštva javno saopštili otprilike „nadrogirao se, pokrao Rađene, pojeo burek i skočio u kanalizaciju“ a sve osim skakanja u kanalizaciju je već osporeno i svi koji su lagali su na slobodi i na poslu????? Ako Sudbina RS zavisi od nekoliko dripaca koji nisu htjeli ili znali raditi svoj posao onda RS itreba da propadne nezavisno od PZD. Ne kažem ja da oni nisu zloupotrebljeni ali zašto bi trebao biti problem ako Englezi(iskreno rečeno i meni liči na njih i tu se prvi put slažem sa bajom) ruše vlast kad to nije bio problem kad su je rušili sve sa transporterima i elikopterima? Zato jer je tad Glavni Baja bio na jednoj a sad je na drugoj strani???
  Kad smo već kod njega teško da nam bilo koja služba može nauditi preko PZD koliko su nam naudili dovodeći njega. Šansa da postane vlast se ukazala jer je narod glasao protiv SDS a oni su mu pomogli i danas dvije decenije kasnije imamo totalnu propast a on je u rangu šeika i shvatam ljude koji svoj bijes istresaju kroz PZD. I u svemu pa i u ovom nije on žrtva nego jedan od najpodlijih igrača. Ko je prvi umješao politiku u PZD? Ko je postavljao ekipu koja je lagala i koja će tek lagati?? Možda cilj i jeste policija ali nije ni policijsko maslo za ramazana ima tu još toga od Jugovića preko Vukelića do Đurovića i kako to da ministar zna pošto je droga a ne zna ko je prodaje?? Ima i u pederaciji takvih slučajeva pa brisanjem policije samo dobijamo tuđu sličnih karakteristika ali koga briga kad i ova služi samo kao zaklon mafiji

  1. Ако се већ позиваш на мене, молио бих без увреда. Ако си способан за тако нешто.

   То што ти пишеш, написано је небројено пута, гомила манипулација и бесмислица коју понављају припадници секте ПзД.
   У Бечу је вршена анализа не Давидове косе, него непознатог лица, ми не знамо чија је то коса (а људима поганог језика не вјерујем), не знамо ни како су скинуте власи косе, тих 6 цм (па чак и да је од тјемена, не може се установити шта је користио неколико дана пред смрт, већ неколико мјесеци уназад како је већ коса расла), а институт се оградио да је све учињено противно прописаној процедури.

   По ЗКП за истрагу је надлежан истражни тужилац, могу и не морају (значи док траје истрага, друга је ствар када се и ако подигне оптужница) дати на увид материјал и адвокатима оштећеног. Они су са свим детаљима упознали адвокатски тим оштећеног, што и није пракса и што говори да се овдје ништа не крије, и адвокат оштећеног, Нобило, који има најбољи увид је рекао;https://www.youtube.com/watch?v=r8UwfDE6DWE&feature=youtu.be да вјерује да је Давид убијен, али и да је сва конструкција о завјери, силовању, мучењу, гомила будалаштина.
   А он сигурно боље од нас познаје ствари. Даље о овоме разглабати нема смисла, претресено је то, и на овом порталу и на другим, небројено пута.
   Уосталом, овдје нико и не мари, осим тужилаштва наравно, како је скончао овај младић.

   У другом дијелу свог поста си отишао од теме, није вриједно одговора.

 7. Ne vrijeđam nego odgovaram na uvrede istom mjerom. Namlatiti ovolike gluposti i očekivati da prođu je isto što i reći čovjeku u lice da je bilmez. David nije zec da utekne u šumu i nažalost više neće ici nikuda tako da se analiza može uvjek odraditi ali očigledno nekom to ne odgovara. Kad smo već kod toga jel se ono na kraju ispootavilo da u Banjaluci za to nema ni stručnjaka ni opreme kad su već bili zvanično saopšteni rezultati ?? Otkud onda rezultati i jesu li oni vjerodostojniji od onih iz Beča? I drugi dio teksta je itekako povezan sa temom da se navedeni lik ne petlja u sve i svašta niko ga nebi petljao ni u ovo a da je policija rješila Đurovića i Vukelića ko bi vjerovo Davoru? Živimo u takvoj državi da je lako moguće da je ubijen zbog banalnosti npr da je odradio nečiju švalerku ili se petljao u posao sa drogom

  1. Мица, стварно имаш стрпљења.
   Режимска псета само лају,њима је све равно до мора јер уживају што имају моћ да убијају,муче некажњено и да при томе имају заштиту све и једне институције.
   Несхватљива је да је њима немогуће разумјети да само требају преузети одговорност од лажи на конференцији за новинаре до свих “ неспретности“.
   Само да макну оних 30 так полицајаца, инспектора,техничара + Крампотехничара народ би се смирио.
   Давно ми је један поштен и школован полицајац рекао да до убистава најчешће долази када се не могу расталити ко је више пио из исте чаше.
   Ако режим оволико брани прву Крампу онда можеш мислити колико је убистава одрадио за њих.
   Зато они морају отићи сви до једнога ако се нису спремни чистити.
   Нек зову Русију у помоћ Путин да им пошаље онај гас из Позоришта и кога Баја одреди да иде и драма завршена.
   Гледам данас јадници мисле овако четири године тући и убијати народ на улици.

 8. Mladene ne pišem ja to zbog podguznih muha. Jednom sam to već napisao Simagi pa da ponovim: Nikolu uopšte ili rijetko čitam razlozi su ti poznati ko i meni. Simagu ovog na drogama i još neke čitam i komentarišem kad mislim da ima smisla. Oni su profesionalci i taman da su prisustvovali Davidovom ubistvu riječi neće reći i uvjek će naći opravdanje za gazdu iliti preciznije domaćina kako se u biologiji zovu biljke /životinje na čijem listu/u čijem anusu parazitiraju drugi organizmi ali ovo čita i manje informisan narod pa velim ako bar nekog obrnem na pravu stranu…. inače maloprije pročitah članak na https://leutar.net/2018/12/31/85-ljudi-je-slijepo-za-probleme-u-svom-okruzenju/ i mislim da je kod nas taj problem još veći. Zbog bijede iograničenog uma naš narod niđe i nikad ne putuje a ja sam godinama radio po pederaciji i CG i recimo čini mi se da tamo pravna država bolje funkcioniše. I kod njih u elektroprivredu zapošljava zna se ko ali imaju relativno nezavisan privatni sektor i uvjek se može naći posao. Ne može svako prodavati struju aluminiju ali može praviti liftove sokove….. a dalje na zapadu i da ne pričamo dok kod nas nemoš ni ulicu mesti ako nisi sektaš. Prost narod to i ne primjeti jer nema orjentir ali vidi da nešto škripi i onda iskali bijes na bilo kom protestu nego me stra da ne bude „Bure baruta“

Оставите одговор