Опозиција изашла са кандидатом: Требиње заслужује др Сашу Борјана

Коалиција "Требиње заслужује боље", окупљена око Партије демократског прогреса и Српске демократске странке представила је данас, симболично 5 до 12, кандидата за градоначелника на ванредним изборима 17. фебруара.

субота, 29 децембра, 2018 / 19:37

Кандидат ове коалиције је  др Саша Борјан, угледни требињски љекар, који је прије неколико дана због политичког прогона пребачен у немедицински сектор требињске Хитне помоћи.

"Данас, окупљени овдје, још једном поручујемо да су Република Српска и Требиње постали дио таквом система да један доктор због политичког прогона мора поцијепати своју диплому. Међутим, овдје нисам битан ја, битна је борба против тог накарадног система и моја кандидатура је усмјерена у том правцу да покажемо да Требиње може и заслужује боље. Након двије и по године рада на мјесту начелника службе Хитне помоћи иза мене су остали видљиви резултати – реновирана зграда, направљена надстрешњица за сигурније пребацивање пацијената, најсавременије возило хитне помоћи са комплетном опремом за реанимацију, направљен паркинг… Девет година моја мисија као љекара је да радим у служби наших суграђана, а истом мисијом ћу се водити и као градоначелник", рекао је др Саша Борјан.

Предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић казао је да је данашњи скуп знак подршке др Борјану и осуда режимских прогона протув неистомишљеника:

"Окупили смо се данас на овом светом мјесту да осудимо прогом режима против др Саше Борјана који својим знањем и стручношћу жели да помаже грађанима Требиња и Републике Српске" рекао је Бореновић на требињском Тргу палих бораца и додао:

"Заједно са коалиционим партнерима поздрављамо храброст овог младог човјека, који је симбол снаге, стручности и правдољубља. Позивамо све слободомислеће и храбре људе да га подрже 17. фебруара, када очекујемо његову величанствену побједу, побједу херцеговачког јунаштва и српског ината".

Вукота Говедарица, предсједник СДС-а рекао је да су ванредни избори у Требињу много више од сукоба различитих страначких политика:

"Ово су избори у којима борбу воде с једне стране демократија и правда на чијем челу су људи које ће повести др Борјан, те с друге стране једноумље и пропаст у који нас гура режим. Саша Борјан је слика младог, образованог човјека, који жели само једно – да живи у својој земљи која је нормална и баштини искрене и праве вриједности", казао је Говедарица. "Политичким прогоном др Борјана угушена је свака нада да се овдје поштују демократија и људска права. Прогоно угледног , часног и поштеног и у Требињу омиљеног сина је нови пуцањ ратних профитера и дезертера у погинулог оца . Позивам све да 17. фебруара кажу да знању, части и храбрости коју представља др. Борјан, јер Требиње заслужује боље", рекао је предсједник Градског одбора ПДП-а Требиње и народни посланик Љубиша Крунић.