У име свих нас из деведесет и неке: Вишковић честитао 27. јули

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић упутио је честитку поводом 27. јула, Дана устанка против фашизма, учесницима Народноослободилачке борбе и грађанима Републике Српске.

субота, 27 јула, 2019 / 16:48

"У име Владе Републике Српске и своје име, учесницима Народноослободилачке борбе и свим грађанима Републике Српске честитам 27. јул, Дан устанка против фашизма.

Дан устанка против фашизма један је од најзначајнијих датума у историји српског народа. На данашњи дан, 1941. године, почела је борба за слободу против фашистичког окупатора, у којој је српски народ поднио огромну жртву и дао немјерљив допринос слому фашизма у Другом свјетском рату. Трајна обавеза свих нас данас и генерација које долазе је да, са поштовањем и захвалношћу, чувамо и његујемо успомену на све страдале који су положили своје животе у Народноослободилачкој борби, као и да на тековинама антифашизма наставимо да изграђујемо друштво у којем живимо", наводи се у честитки предсједника Владе Републике Српске Радована Вишковића.3 КОМЕНТАРА

  1. Тужно је да предсједник Владе не познаје историју свог српског народа, него се у званичкном обраћању користи комунистичим лажима. Није устанак против “фашизма“ (гдје су нацизам и усташки покрет) у БиХ почео 27. јула, него 3. јуна 1941. године када је српски народ невесињског краја, голорук без ичијег позива и помоћи, устао против усташке намјере и циља да се истријеби цјелокупно српско становништво српске Херецговине, што је, без обзира на жртве и херојство тог народа, завршило с усташким геноциодом над српским народом. То што господин предсједник не зна, није он крив. Крива су његова ресорна министарства која још живе и раде према комунистичким лажима. Нема никакве сумње да је више зла и несреће српском народу у 20. вијеку учинио комуниста Јосип Броз него нациста Адолф Хитлер.Такође, без икакве сумње занемарљив је допринос КПЈ борби за ослобођење од нацизма и фашизма. КПЈ је имала, прије свега, два циља: да по сваку цијену преузме власт у Југославији и да што више изгине Срба у братоубилачком рату који је започела КПЈ и у оба антифнацистичка и антигфашистичка српска покрета. Добро би било да учините нешто да се утврде неспорне историјске истине, да не лутате и Ви и ваши сарадници, те да нам те чињенице буду залог и водиља у будућности, уколико, некад слободарски, велики, познати и умни, српски народ има уопште извјесну будућност.

  2. Ја поштујем партизане, они су борци за слободу, исто као што су борци за слободу регуларна војска краљевине Југославије под вођством првог герилца Европе, ђенерала Драже Михаиловића.

    О комунистичким вођама у Југославији, оним који су злоупотребили борбу за опстанак српског народа у Лици, Баснији, Кордуну, Крајини, на Романији, Мајевици, Озрену, Херцеговини, Бирчу, ЦГ, ….. све, али све најгоре, болесници, мамицу им јебем довијека(част поштеним појединцима, оним који су тада мислили да има правде у свијету, оним којим је пресјео комунизам после другог свјетског рата, једнако као краљевим војницима.