Тужилаштво БиХ води истрагу против Мектића, разлог одавање информација

Тужилаштво Босне и Херцеговине наредило је спровођење истраге против министра безбједности у Савјету министара БиХ Драгана Мектића.

субота, 6 априла, 2019 / 12:09

"У складу са ранијом информацијом, да ће јавност бити обавијештена о активностима Тужилаштва БиХ након информације од 3. априла 2019. године, Тужилаштво БиХ информише јавност да је донијело наредбу о провођењу истраге против Драгана Мектића”, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

Наредба о провођењу истраге донесена је након што је у раду на предмету Тужилаштво БиХ дошло до више доказа о постојању основа сумње о почињеним кривичним дјелима злоупотреба положаја или овлаштења, одавање тајних података те давање лажног исказа.

"Наиме, из до сада прикупљених доказа произлази основ сумње да је наведни као одговорна особа, у својству министра безбједности у Савјету министара БиХ, прибавио одређене повјерљиве податке, а потом их на различите начине, иако је знао да је обвезан чувати тајне податке, подијелио са особама које немају овлаштења за приступ подацима са ознаком тајности, а потом неистинито обавјештавао јавност, те у коначници дао лажан исказ у Тужилаштву БиХ, што је проузроковало тешке последице за безбједност, владавину права и углед Босне и Херцеговине”, саопштено је из Тужилаштва БиХ.25 КОМЕНТАРА

 1. Једини проблем господина Мектића је то што је он ванземаљац.
  Чим је човјек члан партије значи да је он пристао на колективно ширење малоумности кроз разне видове личног дјеловања. Може то бити пљачкање,куповина дипломе или једноставно блокирање нормалног живота уопште.
  То што он прича лично вјерујем да је тачно, али није занимљиво ни страначким колегама а камоли овима о којима он свједочи говором у јавности.
  Био је на функцији у влади Брчко дистрикта Босне и Херцеговине министар образовања професор др. Момчило Пољић из реда СДС-а.
  Докле иде странка на крају је замјењен неким пуноглавцем-климоглавцем из Прњавора ако се добро сјећам.
  Тако да би Мектића могао упоредити само са последњим супервизором за Брчко који је сваком грађанину послао писмо а већина га је згужвала и бацила без читања.
  Лично сам прочитао то писмо и макар се сјећам шта нам је човјек рекао иако је сада већ касно као и са причом Пољића и Мектића.

  1. Шта то говори Мехтић, а да ми не знамо?!
   Да има криминала, да има протекције у правосуђу, да се намјештају тендери. Знамо ми то и без њега.

   Није посао Мехтића да нас на то упозорава, него да то спречава.
   То значи да није радио свој посао.
   А није га радио јер је био политички мотивисан. Политички мотивисан човјек не може бити непристрасан. А ако си пристрасан не можеш бити праведан

   Мехтић има и додатни проблем јер он ни9је био избор СДС-а него Бакира Изетбеговића.
   А зашто је Изетбеговић баш изабрао њега и Шаровића. Немам доказа, али у политици је најлакше са неким управљати ако га можеш уцијенити. Бакир је можда баш зато изабрао њиха двојицу.

   Понављам још једном. Могуће је да странка из РС која има мање гласова уђе у СМ, али се никад не смије дозволити да кадрове те странке селектира чаршија.

   Не бих имамо ништа против да је СДС изашао и рекао да им припада два министарска мјеста и да ће ти и ти људи обављати ту дужност.

   СДС је на своју срамоту дозволио да им Бакир каже:“ Можете у СМ ако министри буду они које ја изаберем из ваших редова“.

   Ту је највећи проблем и одгонетка свих потеза Шаровића и Мехтића.

   А оно за женске сам чуо у кафани гдје ми се људи куну да се некима из РС намјештају женске, а да се све то уредно сними и да и на тај начин држе неке у покорности.

   Наравно да Осмица неће то да ради свом пријатељу Др Агану, ако сте на то помислили.
   А и немере Мехта пичке.

 2. Што се тиче држања у покорности-шаху политичара, све од стране тајних служби, мислим да од локала, до виших нивоа, не постоји ниједан имало утицајнији политичар из свих странака у БиХ(посебно тзв. великих) да их тајне службе нису обрадиле и да не могу, све ако хоће, у јавност пустати ситне, или крупне малверзације, курвање, настраност……………………………………………..

  Једно питање за Сима Бајкала.

  Шта нпр. да су се СНСД, СДС и ПДП договорили око Сарајева?

  Па онда рецимо да су се договорили да отприлике пополове плијен, односно, да је СДС добио једног министра, ПДП једног министра, те да су добили најмање 3-4 замјеника министара у министарствима која су припала ХДЗ и СДА?

  Шта би било ако би на та мјеста СДС и ПДП хтјели Шаровића, Мехтића и Црнадтка, а и још неке из садашње већине у савјету министара из њихових редова?

  Ипак би они добили најмање 5-6 јаких позиција, те више директора и замјеника директора разних агенција.

  1. Постављаш питање и сам одговараш?
   Ако баш хоћеш одговор:
   – да су се договорили,па добили би.

 3. Поставио сам бин-Младене јасан коментар и нисам одговорио на питање, стално лупаш?

  Питање је:
  Да ли би Симови пристали да заједно са њима “ српску репрезентацију у Сарајеву“ чине Мектић, Шаровић, Црнадак, све ако их по евентуалном коалиционом договору у расподјели ресора кандидују за функције њихове партије?

  Сунце му јебем Младене, драг си ми, али………..?????

  То је питање на које Симо не смије да одговори,зато покушава да продужи причу на другом посту, тачка.

  1. U Mladenu bin-Ladenu ima japije ,samo ga treba otesati,neotesan je.

   Nikola davno sam to rekao treba sa njim raditi ,blizu je da shvati neke stvari.Ne smijes biti grub,inaces ces ga otjerati U Horozove,.

   Mi nemamo takvu privilegiju jer radimo sve iz pocetka i svaki covjek je bitan(a pogotovo zena).

   Poslije Nikolinih par zadnjih komentara ,koje sam pokazao mladim intelektualcima,zavladalo je odusevljenje.

   Ceka se dalje odvijanje situacije,ali svi su slozni :Na tragu se je necega sto dosad nije postojalo u poslijeratnom razdoblju.

   Nikolini komentari bude pozitivnu energiju u svakom dobronamjernom covjeku kojemu je dosta represalija sistema kao i najave novih.

   Mladene bit ces na vrijeme obavijesten da zauzmes svoj stav.

   Nikola dont veri.

 4. Потпуно је јасно да хрватска обавјештајна служба дјелује у БиХ. У којој мјери је питање?
  Уосталом, то раде у Словенији како у овом задњем случају, тако и у вези уплива њихове службе у вези арбитраже код Пиранског заљева. То су радили и у Србији гдје су врбујући српске политичаре омогућили једном броју својих тајкуна да покупују српска предузећа за не баш велике паре. И умјесто да сад утврђујемо у којој је мјери та уплетеност и ко је, односно ако је, све повезан од политичара, неки се баве Мектићем као главним проблемом скрећући проблем са главне ствари.

  1. Мектић је у праву али само донекле.Раде овде многе тајне службе али он смије из неког разлога нападати само ове из Хрватске и наше из Србије.И наравно Русе.Ове остале,који највише роваре не.И ја сам чуо исто као и Симо о неким подметнутим масеркама,млађима од његових кћери.Ако је то истина,онда је зрео за Јакеша.Не зато што их је одвалио,то је нормално,него што није препознао подметање.И није он проблем,ова држава БиХ је проблем,и њено постојање на силу.

  2. Ovdje rade sve tajne službe što je i logično jer im je to poso. Mektić je sa ovim izašao u javnost jer mu je neko reko da kaže. Zvali su nekog profesora BU da se priključi protestima u Srbiji a on je odgovorio „zovite me kad budete išli pred američku ambasadu“ a ja ću povjerovati da je stvar ozbiljna kad neko iznese podatke o Američkoj ,Britanskoj ili
   Ruskoj špijunaži Inače mislim da trenutno najviše vršljaju Britanci i da su čak većinski akcionari jedne jake opozicione stranke, iza njih Ameri koji imaju većinski paket akcija u vlasti i to je, uz Trampovu glupost, razlog zašto je vlast još vlast a onda Rusi koji uglavnom igraju na pogrešne igrače i ponašaju se kao slon u staklariji. Ima tu još igrača a od lokalnih su Hrvati najjači ali iza Kineza Švaba….
   Kad je Mektić u pitanju mlati toliko gluposti da se ponekad upitam jel trojanski konj ili samo konj. Ako je ucjenjen na ovaj način to je smiješno pa i naš Nidžo je odradio par stotina komada i šta mu fali osim pameti??? Jel i glavni povalio po krajine pa mu rejting još rasto??’
   I zašto je sve ok kad se sarađuje sa Hrvatima a nije kad je saradnja sa Bošnjacima?

  1. Ако би Вукота рекао „нека Мехта остане министар“, ја бих то прихватио али бих тражио и да Вукота сноси политичку одговорност за његов рад.

   Зато сам и рекао да се СДС мора огласити из Агановог става о вехабијама и НАТО.

   Јо или по?

 5. Симо,

  „јабих то прихватио, али би тражио да Вукота сноси политичку одговорност за његов рад“, ма фуууууј.

  Волио бих да могу неком пошалицом да те мало подбодем, али овај твој одговор је толико бљутав и јадан да се ја стидим твога стида, тачка.

  1. У чему је проблем?
   Криво ти што сам ти минирао гостовање код Сене, хахаха!?

 6. Слабо Симо, слабоооооо!
  Остајеш ти и даље мој Симо, само сам хтио да видим шта ћете после консултација од 24 часа одговорити на ово мало теже питање?

  Кажем ја да вас има доста који мислите да мислите, танак одговор-танки сте, тачка.

 7. Мектић је , као и у осталом сав „обавјештајно-безбједносни“ кадар Р.С. , питомац Јозефа Броза а познато је да је Јозеф бирао подобне , послушне и не баш нарочито бистре кадрове из реда СРПског народа , наравно „по кључу“. У осталом сличан принцип је важио и за све „униформисане“ заштитнике „лика и дјела“ па се то продужило и до дањашњег дана јер сада живимо у ери која се зове : „И после Тита , Тито“.
  Дакле , Мектић је једна страна медаље а Ћеранић и екипа око вође је друга страна исте медаље а опис је исти и за једне и за друге. Требао би Мектић тражити савјет у вези са ‘рваЦким службама од Томе Ковача (који је прешао на другу страну медаље) о њиховом историјату рада у Р. Српској „поглавито“ у Бањој Луци (главном граду НДХ) у којој столује поглавник.
  Елем , (како воли писати још један из ергеле питомаца) сви набрајају државе које се смију а поменути али једну , веома битну , државу нико не помену. А бивши „предсједник“ те „државе“ је један од ријетких државника који је посјетио Б. Луку и не само посјетио него је и „обиљежио територију“ која му по Божијем праву припада и то запишавањем. А ударна песница те „државе“ су управо ‘рваЦка и ‘рвати као и главни оперативци те супер-богате и супер-моћне државе јер „предсједницима“ те државе иду „на ноге“ предсједници свих моћних држава које набројасте (а које Мектић не помиње). И не само да иду „на ноге“ него се и дубоко клањају. У осталом , ‘рватине се и саме хвале да су они војска те државе и под заштитом исте.
  Сви остали које поменусте су две категорија ниже а једино се Британија може мало озбиљније узети али свакако не са небулозама какве смо имали прилике слушати лани када су нам „наши“ „стручњаци“ упирали прстом у тамнопуте грађане Британије ‘индуског поријекла као оперативце на „тајном задатку“ рушења власти. То би било исто као када би Британци послали бљедоликог и пјегавог Ирца у срце црне Африке да се инфилтрира и утопи у масу као провокатор.

 8. Стварно распућине Боже помози.

  СТЈ, испаде гори од мог бин-Младена.

  Без увреде, јако поштујем твој антикомунизам,али јебеш Илију Чворовића.

  Ја сам из твог текста разумио сљедеће, „сви титини-кумровачки ђаци су говна“.

  Ако је то тачно, а јесте, видиш како се то може рећи у једној реченици, тачка.

 9. Поштовани публикум ,

  Морате знати да мађионичар није стварно препилио своју помоћницу. Пратите пажљиво све шта се дешава испод ове циркуске шатре (а и читајте пажљиво). И молиm вас да умирите жене , дјецу и благо ретардиране.

  Све ово је само представа а једино они који знају мађионичарске трикове знају шта се дешава. Сви остали нека и даље мисле да се може , нпр. , извући зец из празног цилиндра (шешира). Додуше , неки питомци извлаче паре из празних џепова али то је нека друга врста илузионизма. Једино што је у овој представи било стварно је то да је Петрићевац запишан.

  Зарез ,